Spaanse Kippedij Ovenschotel met Fuet en Romige Wijnsaus
Een hartige ovenschotel waarin kippedijen worden gecombineerd met Spaanse fuet in een romige wijnsaus. De gedroogde worst geeft het gerecht een unieke smaak, terwijl verse tijm en pijnboompitjes voor de finishing touch zorgen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de kippendijen mooi goudbruin rondom en leg ze dan in je ovenschaal.Kippedij met fuet in wijnsaus
Snipper vervolgens de uien en de knoflooktenen. Haal het velletje van de fuet en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in de koekenpan en bak het geheel tot de fuet wat zachter wordt en zijn vet afgeeft. Voeg hier de spekjes aan toe en laat het geheel nog heel even bakken. Schep het dan op de kippendijen in de ovenschaal. Kippedij met fuet in wijnsaus
Giet de wijn in de ovenschaal en verkruimel het bouillonblokje erboven. Je kunt eventueel nog wat watervrij toevoegen zodat de dijen mooi onderwater staan. Breng op smaak met wat zout en voeg de verse takjes tijm toe.
Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten en voeg daarna de crème fraîche toe. Deze roer je door de ovenschotel heen zodat het een mooie gladde saus wordt. Laat daarna nog even 5 minuten in de oven staan.
In een schone koekenpan bak je heel kort de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn. Voeg deze als laatste aan de ovenschaal toe.
Fuet is een Spaanse gedroogde worst, verkrijgbaar bij delicatessenzaken of online
Nutrition Facts
Spaanse Kippedij Ovenschotel met Fuet en Romige Wijnsaus
Amount per Serving
Calories
522
% Daily Value*
Fat
63
g
97
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
18
g
Monounsaturated Fat
24
g
Cholesterol
283
mg
94
%
Sodium
672
mg
29
%
Potassium
839
mg
24
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
57
g
114
%
Vitamin A
230
IU
5
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
71
mg
7
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.