Kippedij met fuet in romige wijnsaus en verse tijm

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ik hou van ovenschotels. Ze zijn makkelijk te maken en vol van smaak. Zoals deze kippendij met fuet in romige wijnsaus en verse tijm. Een heerlijke maaltijd met een Spaans tintje. Fuet is een lange gedroogde worst die zweep betekent in het Spaans. De worst is gekruid met zwarte peper, knoflook, kruidnagel, zout, suiker en koriander. Deze smaken geven de kip een heerlijk aroma in de oven. De wijnsaus wordt lekker romig door de roomkaas en de verse tijm maakt het helemaal af. Dit recept is een echte aanrader. Serveer het met aardappelpuree, rijst of pasta en geniet ervan. kippedij kippendij bereiden

Kippedij met fuet in wijnsaus

En zo maak je de Kippedij met fuet in wijnsaus:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

Kippedij met fuet in wijnsaus kippendij

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de kippendijen mooi goudbruin rondom en leg ze dan in je ovenschaal.

Kippedij recept met fuet in wijnsaus kippendij

-Snipper vervolgens de uien en de knoflooktenen. Haal het velletje van de fuet en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in de koekenpan en bak het geheel tot de fuet wat zachter wordt en zijn vet afgeeft. Voeg hier de spekjes aan toe en laat het geheel nog heel even bakken. Schep het dan op de kippendijen in de ovenschaal.

-Giet de wijn in de ovenschaal en verkruimel het bouillonblokje erboven. Je kunt eventueel nog wat watervrij toevoegen zodat de dijen mooi onderwater staan. Breng op smaak met wat zout en voeg de verse takjes tijm toe.

-Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten en voeg daarna de crème fraîche toe. Deze roer je door de ovenschotel heen zodat het een mooie gladde saus wordt. Laat daarna nog even 5 minuten in de oven staan.

-In een schone koekenpan bak je heel kort de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn. Voeg deze als laatste aan de ovenschaal toe.

Kippedij met fuet in romige wijnsaus en verse tijm

Kippedij recept met fuet in wijnsaus

Haal ten slotte de schaal uit de oven en serveer met een gepofte aardappel en groene salade Genieten samen met een heerlijk glaasje rode Spaanse wijn

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kippedij met fuet in wijnsaus

Kippedij met fuet in wijnsaus

Ovenschotels. Voor mij een hele makkelijke manier om iets klaar te maken zonder er heel veel voor te hoeven doen. Met als resultaat een heerlijke maaltijd vol van smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 40 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kippendij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 522kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 8 kippendij
  • 150 gram fuet
  • 100 gram spekjes
  • 1 bakje creme fraiche
  • 50 gram pijnboompitjes
  • een paar takjes verse tijm
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenboullion
  • 300 ml chardonnay

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de kippendijen mooi goudbruin rondom en leg ze dan in je ovenschaal.Kippedij met fuet in wijnsaus
  • Snipper vervolgens de uien en de knoflooktenen. Haal het velletje van de fuet en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in de koekenpan en bak het geheel tot de fuet wat zachter wordt en zijn vet afgeeft. Voeg hier de spekjes aan toe en laat het geheel nog heel even bakken. Schep het dan op de kippendijen in de ovenschaal. Kippedij met fuet in wijnsaus
  • Giet de wijn in de ovenschaal en verkruimel het bouillonblokje erboven. Je kunt eventueel nog wat watervrij toevoegen zodat de dijen mooi onderwater staan. Breng op smaak met wat zout en voeg de verse takjes tijm toe.
  • Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten en voeg daarna de crème fraîche toe. Deze roer je door de ovenschotel heen zodat het een mooie gladde saus wordt. Laat daarna nog even 5 minuten in de oven staan.
  • In een schone koekenpan bak je heel kort de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn. Voeg deze als laatste aan de ovenschaal toe.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kippedij met fuet in wijnsaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kippendij rode witte wijnsaus Kippendij met fuet in romige wijnsaus recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kippedij met fuet in romige wijnsaus en verse tijm

5 gedachten over “Kippedij met fuet in romige wijnsaus en verse tijm”

  1. Pingback: Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Klassieke vegetarische rode wijnsaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kippedij met zwartebonensaus en paksoi - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kippedijen in roomsaus met cranberry - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept