Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de paprika's schoon en haal de zaadlijsten eruit. Snijd ze vervolgens in blokjes.
Snipper de ui en de knoflookteentjes en breng een hoge wok op temperatuur. Giet er een scheut olijfolie in en bak de zwarte knoflook voor een minuutje. Voeg dan de gesnipperde ui en blokjes paprika toe. Ook de in blokjes gesneden chorizo mogen in de pan erbij. Je zult merken dat de chorizo zijn vet afgeeft aan de pan en hierdoor komt alles goed op smaak. Bak dit voor een minuutje of 10. In die tijd gaan we de rijst maken.
Breng een pan met een liter water aan de kook en voeg de draadjes saffraan toe, het water zal snel kleuren! Voeg de rijst toe en kook gaar in 9 tot 11 minuutjes.
Giet de rijst als laatste af en schep deze in de wok erbij.
Heerlijk Happen!
*Heb je een sous vide apparaat dan kun je de paprika's van te voren bereiden door ze in een zak te doen met wat verse kruiden en knoflooktenen. Laat een anderhalf uur op 83 graden garen. Ze zullen heerlijk zacht zijn en extra smaak hebben door de toegevoegde kruiden. Snijd ze daarna in blokjes en voeg toe aan de wok als de chorizo in de wok wordt toegevoegd.
Nutrition Facts
Spaanse schotel met chorizo en paprika
Amount per Serving
Calories
410
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
31
mg
10
%
Sodium
602
mg
26
%
Potassium
463
mg
13
%
Carbohydrates
57
g
19
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
2210
IU
44
%
Vitamin C
157
mg
190
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.