Spaanse schotel met chorizo en paprika

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Er zijn verschillende manieren om te koken of om recepten te ontwikkelen. Kijk je bijvoorbeeld naar je statistieken wat goed scoort? Maak je recepten die snel en makkelijk klaar zijn? Of kies je voor iets waar je zelf gewoon heel veel zin in hebt? Deze Spaanse schotel met chorizo en paprika heeft eigenlijk een beetje van alle drie de genoemde punten hierboven. Het is makkelijk te maken dus dat scoort vaak goed en wordt dus dan ook veel bekeken op de site. Ook is het een makkelijk èn simpel gerecht en ik had er gewoon veel zin in. Voilà, nu maar eens kijken of hij dan ook bij jullie gaat scoren….

Spaanse schotel met chorizo en paprika
De paprika is heerlijk zacht door de sousvide te bereiden.

Dit heb je nodig:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • 1 grote witte ui
  • verse peterselie ( naar smaak)
  • 1 chorizo worst ( 200 gram)
  • pandan rijst met 6 draadjes saffraan

En zo maak je het:

Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik deze paprika sous-vide bereid heb. Niet iedereen zal dit thuis kunnen. In dat geval snij je de paprika in stukjes en bak je ze mee met de ui tot ze lekker zacht zijn.

Ik ging dus aan de slag met mijn sousvide stick. De paprika sneed ik in reepjes en voegde ze samen met wat peper, zout, basilicum, verse tijm, verse rozemarijn en wat teentjes knoflook in de vacuüm-zak. Deze gingen op 83 graden voor ruim anderhalf uur onderwater. Daarna waren ze super zacht en goed op smaak. Snij ze vervolgens in kleine stukjes en voeg ze aan de pan toe wanneer je de chorizo gebakken hebt.

De gele kleur van de rijst instaat door gebruik van saffraan te maken.
De rest van de bereiding

Snipper de ui en de knoflookteentjes en breng een hoge wok op temperatuur. Giet er een scheut olijfolie in en bak de zwarte knoflook voor een minuutje. Voeg dan de gesnipperde ui toe. ( Heb je geen sousvide bereidde paprika voeg dan nu de gesneden stukjes paprika toe). Ook de in blokjes gesneden chorizo mogen in de pan erbij. Je zult merken dat de chorizo zijn vet afgeeft aan de pan en hierdoor komt alles goed op smaak. Bak dit voor een minuutje of 10. In die tijd gaan we de rijst maken.

Saffraan-rijst maken

Saffraan heeft een hele typische smaak, je herkent het gelijk. Omdat het ook een vrij sterkte smaak heeft heb ik niet àl te veel draadjes toegevoegd. Net genoeg zodat de rijst een beetje een licht gele kleur heeft gekregen. ik gebruikte ongeveer 250 gram ongekookte rijst.

Met maar twee pannen te maken, dus weinig afwas!

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Giet de rijst als laatste af en schep deze in de pan erbij. Serveer direct en : Heerlijk Happen!

Wil je nog meer lekkere dingen maken met chorizo? Probeer dan eens deze:
  • Chorizo gamba’s met avocadocreme, een heerlijk hapje.
  • Deze chorizo gehaktbal met pasta.
  • Of deze lekkere bonen-hussel met tomaat en chorizo.
Spaanse schotel met chorizo en paprika
Blijft er wat over? Vries het in of gebruik het voor je lunch.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *