Spaanse schotel met chorizo en paprika

Spaanse schotel met chorizo en paprika

We duiken de Spaanse keuken in en gebruiken een aantal smaken die je direct herkent zoals de saffraan en chorizo.
Spaanse schotel met chorizo en paprika

Er zijn verschillende manieren om te koken of om recepten te ontwikkelen. Kijk je bijvoorbeeld naar je statistieken wat goed scoort? Maak je recepten die snel en makkelijk klaar zijn? Of kies je voor iets waar je zelf gewoon heel veel zin in hebt? Deze Spaanse schotel met chorizo en paprika heeft eigenlijk een beetje van alle drie de genoemde punten hierboven. Het is makkelijk te maken dus dat scoort vaak goed en wordt dus dan ook veel bekeken op de site. Ook is het een simpel gerecht en ik had er gewoon veel zin in. Voilà, nu maar eens kijken of hij dan ook bij jullie gaat scoren…. een fijn chorizo recept!

Spaanse schotel met chorizo en paprika
De paprika is heerlijk zacht door deze sousvide te bereiden.

Dit heb je nodig voor de Spaanse schotel met chorizo en paprika

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes zwarte knoflook ( heb je die niet dan kun je ook de witte gebruiken)
  • 1 grote witte ui
  • verse peterselie ( naar smaak)
  • 1 chorizo worst ( 200 gram)
  • 250 gram pandan rijst
  • 6 draadjes saffraan

En zo maak je de Spaanse schotel met chorizo en paprika:

Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik deze paprika sous-vide bereid heb. Niet iedereen zal dit thuis kunnen. In dat geval snijd je de paprika in stukjes en bak je ze mee met de ui tot ze lekker zacht zijn.

Ik ging dus aan de slag met mijn sousvide stick. De paprika sneed ik in reepjes en voegde ze samen met wat peper, zout, basilicum, verse tijm, verse rozemarijn en wat teentjes knoflook in de vacuüm-zak. Deze gingen op 83 graden voor ruim anderhalf uur onderwater. Daarna waren ze super zacht en goed op smaak. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en voeg ze aan de pan toe wanneer je de chorizo gebakken hebt.

De gele kleur van de rijst ontstaat door gebruik van saffraan te maken.
De rest van de bereiding

Snipper de ui en de knoflookteentjes en breng een hoge wok op temperatuur. Giet er een scheut olijfolie in en bak de zwarte knoflook voor een minuutje. Voeg dan de gesnipperde ui toe. ( Heb je geen sousvide bereidde paprika voeg dan nu de gesneden stukjes paprika toe). Ook de in blokjes gesneden chorizo mogen in de pan erbij. Je zult merken dat de chorizo zijn vet afgeeft aan de pan en hierdoor komt alles goed op smaak. Bak dit voor een minuutje of 10. In die tijd gaan we de rijst maken.

Saffraan-rijst maken

Saffraan heeft een hele typische smaak, je herkent het gelijk. Omdat het ook een vrij sterkte smaak heeft heb ik niet àl te veel draadjes toegevoegd. Net genoeg zodat de rijst een beetje een licht gele kleur heeft gekregen. Ik gebruikte ongeveer 250 gram ongekookte rijst. Vul de pan met water en doe de saffraandraadjes in de pan en breng aan de kook. Je zult zien dat het water kleurt! Voeg de rijst toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking gaar ( 9-11 minuutjes).

Met maar twee pannen te maken, dus weinig afwas!

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Giet als laatste de rijst af en schep deze in de wokpan erbij. Serveer direct en : Heerlijk Happen! Een fantastisch chorizo recept.

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Spaanse schotel met chorizo en paprika

We duiken de Spaanse keuken in en gebruiken een aantal smaken die je direct herkent zoals de saffraan en chorizo.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: spaanse
Trefwoord: Chorizo, knoflook, paprika, peterselie, saffraan
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

wok
pan

Ingrediënten: 

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • 1 grote witte ui
  • verse peterselie - naar smaak
  • 1 chorizo worst - 200 gram
  • 250 gram pandan rijst
  • 6 draadjes saffraan

En zo maak je het:

  • Maak de paprika's schoon en haal de zaadlijsten eruit. Snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Snipper de ui en de knoflookteentjes en breng een hoge wok op temperatuur. Giet er een scheut olijfolie in en bak de zwarte knoflook voor een minuutje. Voeg dan de gesnipperde ui en blokjes paprika toe. Ook de in blokjes gesneden chorizo mogen in de pan erbij. Je zult merken dat de chorizo zijn vet afgeeft aan de pan en hierdoor komt alles goed op smaak. Bak dit voor een minuutje of 10. In die tijd gaan we de rijst maken.
  • Breng een pan met een liter water aan de kook en voeg de draadjes saffraan toe, het water zal snel kleuren! Voeg de rijst toe en kook gaar in 9 tot 11 minuutjes.
  • Giet de rijst als laatste af en schep deze in de wok erbij.
  • Heerlijk Happen!
*Heb je een sous vide apparaat dan kun je de paprika’s van te voren bereiden door ze in een zak te doen met wat verse kruiden en knoflooktenen. Laat een anderhalf uur op 83 graden garen. Ze zullen heerlijk zacht zijn en extra smaak hebben door de toegevoegde kruiden. Snijd ze daarna in blokjes en voeg toe aan de wok als de chorizo in de wok wordt toegevoegd. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Wil je nog meer lekkere dingen maken zoals deze Spaanse schotel met chorizo en paprika? Probeer dan eens deze:
  • Chorizo gamba’s met avocadocreme, een heerlijk hapje.
  • Deze chorizo gehaktbal met pasta.
  • Of deze lekkere bonen-hussel met tomaat en chorizo.
Spaanse schotel met chorizo en paprika
Blijft er wat over? Vries het in of gebruik het voor je lunch.

Een heerlijk chorizo recept.

2 gedachten over “Spaanse schotel met chorizo en paprika”

  1. Pingback: Chorizo gehaktbal met verse pasta - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept