Spaghetti aglio e olio – snel en klassiek Italiaans
Deze spaghetti aglio e olio is een klassiek Italiaans pastagerecht met knoflook, olijfolie, rode peper en peterselie. Snel, eenvoudig en boordevol smaak – ideaal voor elke dag!
Trefwoord: Italiaans pastarecept, peper, peterselie, rode peper, snel pasta recept, spaghetti, spaghetti aglio e olio, spaghetti met knoflook, vegetarische pasta
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de rode peper in ringetjes de knoflook in plakjes, en hak de peterselie fijn.
Pak je koekenpan erbij en doe hier de olijfolie in, zet het vuur laag zodat je knoflook niet verbrandt! Doe de rode peper en knoflook in de pan en laat rustig staan.
Kook de spaghetti in een pan met ruim water en een flinke lepel zout.
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet als hij gekookt is en schep dan in de pan met de olijfolie. Strooi de peterselie en wat zwarte peper erop en hussel goed!
Serveer direct met eventueel nog wat Parmezaanse kaas erbij.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Spaghetti aglio e olio – snel en klassiek Italiaans
Amount per Serving
Calories
622
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
13
g
Sodium
10
mg
0
%
Potassium
326
mg
9
%
Carbohydrates
95
g
32
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
17
g
34
%
Vitamin A
191
IU
4
%
Vitamin C
18
mg
22
%
Calcium
32
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.