Napolitaanse spaghetti aglio e olio

Napolitaanse spaghetti aglio e olio

La cucina povera, ofwel de armeluiskeuken. Toch hebben die Italianen het helemaal niet bij het verkeerde eind met deze simpele gerechten. Niets zo lekker als een simpel bord spaghetti met maar een paar ingrediënten. Dit recept aglio e olio staat hier regelmatig op tafel. Als je snel wilt eten, of gewoon even geen idee hebt wát nou weer te maken dan schotel je gewoon deze Napolitaanse spaghetti aglio e olio voor. Mijn favoriete kruid peterselie, versgemalen zwarte peper, goede extra vergine olijfolie en een rood pepertje zijn erin verwerkt. Zo simpel kan het zijn. Overigens heet de versie mét het pepertje erbij eigenlijk spaghetti aglio olio peperoncino. Het laatste woord verwijzend naar het rode pepertje dus. Tutti a tavolá! ( Ook lekker aan tafel kan met een spaghetti Napolitan met Napolitana sauce. )

spaghetti aglio olio peperoncino
Spaghetti aglio olio peperoncino
spaghetti aglio e olio

Napolitaanse spaghetti aglio e olio

Deze spaghetti aglio olio peperoncino maak ik ook vaak op vakantie. Een heerlijk simpel gerechtje wat zo klaar is en iedereen wel lust. Eigenijk is aanpassen een soort vloeken in de kerk wat de Italianen betreft maar….. eigenwijs als ik ben voeg ik soms ook nog wel eens kappertjes, olijven en zongedroogde tomaatjes toe aan de olie in de koekenpan. Dan heb je een super uitgebreide spaghetti aglio e olio.

Napolitaanse spaghetti aglio e olio

Napolitaanse spaghetti aglio e olio

Een fantastische pasta die eigenlijk nooit gaat vervelen!
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: peper, peterselie, rode peper, spaghetti
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 622kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti
  • 1 rode peper - in ringetjes gesneden
  • 4 takjes peterselie - fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook - in plakjes gesneden
  • 75 ml extra vergine olijfolie

Uit de kruidenlade:

En zo maak je het:

  • Snijd de rode peper in ringetjes de knoflook in plakjes, en hak de peterselie fijn.
  • Pak je koekenpan erbij en doe hier de olijfolie in, zet het vuur laag zodat je knoflook niet verbrandt! Doe de rode peper en knoflook in de pan en laat rustig staan.
  • Kook de spaghetti in een pan met ruim water en een flinke lepel zout.
  • Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet als hij gekookt is en schep dan in de pan met de olijfolie. Strooi de peterselie en wat zwarte peper erop en hussel goed!
  • Serveer direct met eventueel nog wat Parmezaanse kaas erbij.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo dol op deze keuken? Maak dan eens één van deze gerechten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Napolitaanse spaghetti aglio e olio napolitana sauce

spaghetti napolitan napolitana sauce

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept