Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de groenten schoon, pel de ui, haal het velletje van de pompoen, en de knoflooktenen.
Hak de ui, tomaat, pompoen, paprika en champignons in gelijke blokjes. De knoflook snipper je fijn.
Verhit de pan en bak eerst de ui en de knoflook glazig, voeg daarna de rest van de groenten toe en bak al omscheppend voor een minuut of 5. Voeg dan de uitgelekte blikjes bonen toe. Bak voor weer een aantal minuten en schep dan in een grote kom.
Voeg het gehakt toe aan de pan en breng op smaak met peper, zout, chilipoeder, korianderpoeder en het paprikapoeder. Rul het gehakt en voeg de tomatenpuree toe.
Schep de groente terug in de pan erbij en schenk de tomato frito in de pan erbij. Roer het geheel goed door elkaar en laat het verder op een laag vuurtje voor een uurtje pruttelen.
Na het uur is de chili klaar en kun je aan tafel.
Heerlijk Happen!
-Heb je geen tomato frito in huis neem dan een blikje tomatenblokjes of passata. -Serveer met bijvoorbeeld tortilla chips of zoete aardappel.
Nutrition Facts
Spicy pompoen chili con carne
Amount per Serving
Calories
457
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
89
mg
30
%
Sodium
106
mg
5
%
Potassium
2228
mg
64
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
1818
IU
36
%
Vitamin C
111
mg
135
%
Calcium
140
mg
14
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.