Spruitjes Plaattaart met Romige Brie & Gerookt Bacon
Deze herfst plaattaart combineert krokant bladerdeeg met romige brie, geurig gerookt bacon en verse spruitjes. Het resultaat? Een indrukwekkend maar super eenvoudig gerecht dat in 35 minuten klaar is – perfect als bijgerecht bij je kerstdiner of als chique voorgerechtje voor gasten!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de rol bladerdeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en strooi hier de eetlepel met persillade over.
Snipper de sjalot, snij de bacon en brie in plakken.
Kook de spruitjes voor 5 minuten en laat ze dan goed uitlekken en snij ze door het midden.
Bekleed de plaattaart met de groente, vlees en brie en zet voor 20 tot 25 minuutjes in de oven tot de randen mooi buin zijn.
Spruitjes voorkoken: Kook de spruitjes 4-5 minuten in zout water. Ze moeten nog steeds wat bite hebben – niet helemaal gaar! Dit voorkómt dat ze in de oven gaan verbranden. Giet ze goed uit na koken.
Nutrition Facts
Spruitjes Plaattaart met Romige Brie & Gerookt Bacon
Amount per Serving
Calories
342
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.3
g
Cholesterol
0.5
mg
0
%
Sodium
22
mg
1
%
Potassium
14
mg
0
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
0.2
IU
0
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
2
mg
0
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.