Spruitjes plaattaart met romige brie

Spruitjes plaattaart met romige brie

Spruitjes, de ene is er gek op en de andere walgt ervan. Veelal is er geen tussenweg met deze groente. Gelukkig zijn wij er hier thuis allemaal dol op. En deze kleine groene rakkers zijn op heel veel verschillende manieren te verwerken in allerhande lekkere receptjes. Zo ook in deze spruitjes plaattaart met romige brie. Een super simpele en makkelijk te maken plaattaart die binnen het half uur op tafel staat. Snijd hem in kleine stukjes voor bij de borrel, gebruik hem als voorgerechtje of als bijgerecht bij een groots diner zoals een Kerstdiner. Wil je echt uitpakken? Je kunt tegenwoordig steeds vaker ook de mooie paarse spruitjes kopen. Deze zullen nog meer kleur aan je plaattaart geven.

Spruitjes plaattaart met romige brie
Een smaakvolle en makkelijke plaattaart.

Spruitjes plaattaart met romige brie

Een heerlijk simpele maar o zo smaakvolle plaattaart.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bacon, brie, persillade, sjalot, spruit
Porties: 6
Auteur: Francine

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 10 spruiten
  • 3 plakken bacon
  • 100 gr double crème brie
  • 1 el persillade
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 sjalot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de rol bladerdeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en strooi hier de eetlepel met persillade over.
  • Snipper de sjalot, snij de bacon en brie in plakken.
  • Kook de spruitjes voor 5 minuten en laat ze dan goed uitlekken en snij ze door het midden.
  • Bekleed de plaattaart met de groente, vlees en brie en zet voor 20 tot 25 minuutjes in de oven tot de randen mooi buin zijn.
  • Heerlijk Happen!
Besmeer met de crème fraîche en strooi er een eetlepel persillade op.

Spruitjes plaattaart met romige brie

Hoe Nederlands de spruit ook lijkt te zijn, hij komt van origine uit het Middellands zeegebied. Het zijn eigenlijk kleine mini kooltjes. De oogst van de spruit begint al in augustus, maar men zegt wel de lekkerste spruiten zijn degene die een nachtje vorst over zich hebben gehad. Ze kunnen namelijk tegen flinke kou tot wel -15 graden.

Een min uurtje of 20 in de oven.

Wil jij nog andere recepten proberen met spruiten? Maak dan eens deze:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *