Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem alle ingrediënten voor de dressing erbij en doe in een kommetje of een dressing-flesje. Schud ( of klop) goed en laat staan tot gebruik. ( Net voor gebruik nogmaals even schudden)
Maak de spruiten schoon en kook ze gaar in water met een beetje zout.
Snijd de bietjes in kwarten en snipper de sjalot.
In een koekenpan doe je een scheutje met olijfolie en de honing. Voeg de pecannoten toe en op een laagje pitje laat je langzaam de nootjes bakken en karameliseren. Leg een bakpapier op je aanrecht en schud de nootjes uit de pan erop. Met een vork haal je ze een beetje uitelkaar. De suiker van de honing gaat namelijk weer stollen, ander plakken ze dus allemaal aan elkaar. Laat een goede tien minuten weer opstijven voordat je er één proeft.
Neem je schaal erbij en doe hier de rucola op. Maak de salade af met de spruiten, bietjes, noten en de dressing.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten
Amount per Serving
Calories
527
% Daily Value*
Fat
46
g
71
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
10
g
Monounsaturated Fat
29
g
Sodium
173
mg
8
%
Potassium
868
mg
25
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
114
IU
2
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
67
mg
7
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.