Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten

Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten

Zo lust iedereen wel spruitjes!
Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten

You love ‘em or you hate ‘em…. dat is het met spruitjes! En hier zijn wij alle drie team spruit! Het zal in onze genen zitten denk ik dan maar. Zelfs de beagle is dol op gekookte spruitjes en probeert ze te bietsen. Een lekker spruitjes recept kun je deze spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten wel noemen. Zo wordt spruitjes koken een waar feestje! Zeker als je ze dan op een mooie schaal serveert. Natuurlijk maken we er een fijne dressing bij. Mosterd past perfect bij spruiten en dus koos ik voor een huisgemaakte mosterddressing. En blijft er wat over? Deze salade is zowel warm als koud te eten.

spruitjes recept
Lekker met een huisgemaakte mosterddressing.
Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten

Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten

Zo lust iedereen wel spruitjes!
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bietjes, gekarmeliseerde pecannoten, spruitjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
pan

Ingrediënten: 

  • 300 gram spruiten
  • 5 gekookte bietjes
  • 1 sjalot
  • 1 zakje rucola
  • 75 gram pecannoten

uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • 4 eetlepels honing

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel gele mosterd
  • 40 ml olijfolie
  • 20 ml azijn

En zo maak je het:

  • Neem alle ingrediënten voor de dressing erbij en doe in een kommetje of een dressing-flesje. Schud ( of klop) goed en laat staan tot gebruik. ( Net voor gebruik nogmaals even schudden)
  • Maak de spruiten schoon en kook ze gaar in water met een beetje zout.
  • Snijd de bietjes in kwarten en snipper de sjalot.
  • In een koekenpan doe je een scheutje met olijfolie en de honing. Voeg de pecannoten toe en op een laagje pitje laat je langzaam de nootjes bakken en karameliseren. Leg een bakpapier op je aanrecht en schud de nootjes uit de pan erop. Met een vork haal je ze een beetje uitelkaar. De suiker van de honing gaat namelijk weer stollen, ander plakken ze dus allemaal aan elkaar. Laat een goede tien minuten weer opstijven voordat je er één proeft.
  • Neem je schaal erbij en doe hier de rucola op. Maak de salade af met de spruiten, bietjes, noten en de dressing.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
spruitjes koken
De smaken passen perfect bij elkaar!

Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten

Spruitjes schoonmaken en koken is in het geheel niet ingewikkeld. Wel een klein klusje natuurlijk. Wil je het jezelf makkelijk maken met een spruitjes recept? Koop dan schoongemaakte spruiten uit het versvak in je supermarkt. Let op deze zijn wel duurder dan dat je de niet schoongemaakte koopt. Gemak dient de mens, maar is veelal wel wat duurder dus. Voor dit recept van spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten maakte ik ze zelf schoon.

De nootjes karameliseren

Hiervoor wil ik wel een kleine notitie neerzetten. Als je ze hebt gebakken in de koekenpan en daarna op het bakpapier hebt gelegd: NIET PROEVEN! Want dan verbrandt je je mond of tong gruwelijk! Lekker laten liggen en laten afkoelen. Dan na een goede tien minuten tot kwartiertje dán mag je er één snoepen 😉

Andere lekkere salades als deze maken? Ik heb fantastische maaltijdsalades voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten
Een heerlijk herfstige salade met warme kleuren en smaak.

Graag geef ik je nog wat extra inspiratie met onderstaande gerechtjes.

3 gedachten over “Spruitjes salade met gekarameliseerde pecannoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept