Stamppot. Één van de eerste dingen die mijn dochter ècht met smaak oppeuzelde. Ik heb heel wat boerenkool klaargemaakt die ze dan bij de KDV op at met de leidster erbij als ik tot laat moest werken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een grote pan erbij en doe hier alle groenten in. Vul hem tot alles onderwater staat en voeg dan wat zout aan het water toe. Kook het geheel zo’n 20 minuten tot het helemaal gaar is.
In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en giet het vet van deze spekjes op in een kommetje.Spruitjesstamp met pompoen
Wanneer de groente gaar is giet je deze af en voeg je het spekvet aan de pan toe. Stamp dan het geheel maar stamp het niet helemaal tot moes, het is lekker zo nu en dan een spruitje heel te laten.
Nutrition Facts
Spruitjesstamp met pompoen
Amount per Serving
Calories
365
% Daily Value*
Fat
0.5
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.04
g
Sodium
38
mg
2
%
Potassium
584
mg
17
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1131
IU
23
%
Vitamin C
128
mg
155
%
Calcium
63
mg
6
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.