Spruitjesstamp met pompoen en gerookte spekjes

Stamppot. Één van de eerste dingen die mijn dochter ècht met smaak oppeuzelde. Ik heb heel wat boerenkool klaargemaakt die ze dan bij de KDV op at met de leidster erbij als ik tot laat moest werken. Maar heel veel verder als boerenkool komt ze niet want dat is dan weer té spannend qua smaak. Toen ik haar vertelde dat ik deze spruitjesstamp met pompoen ging maken bedankte ze me dan ook hartelijk. En dat terwijl alle ingrediënten los wél met smaak worden opgegeten… Ze is zelfs dol op spruitjes! Ach de frustraties van een moeder en ik weet dat ik daar niet alleen in sta. Ik kan jullie deze stamppot dus van harte aanbevelen want hij is ècht heel lekker! stamppot spruitjes spekjes recept

Spruitjesstamp met pompoen stamppot spruitjes recept

En zo maak je de Spruitjesstamp met pompoen:

-Wil je het jezelf heel makkelijk maken dan kun je alle ingrediënten bij het versvak van de supermarkt kopen. Schoongemaakte spruiten, geschilde aardappels, en pompoenblokjes. Heb je even geen zin dan is dat natuurlijk een uitkomst!

-Koop je net als ik alles bij de groenteafdeling dan zul je dus aan de slag moeten en de aardappels schillen. De spruitjes schoonmaken en de pompoen schillen en in blokjes snijden. Lekker muziekje erbij en voor je het weet is alles klaar.

-Neem een grote pan erbij en doe hier alle groenten in. Vul hem tot alles onderwater staat en voeg dan wat zout aan het water toe. Kook het geheel zo’n 20 minuten tot het helemaal gaar is.

-In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en giet het vet van deze spekjes op in een kommetje.

-Wanneer de groente gaar is giet je deze af en voeg je het spekvet aan de pan toe. Stamp dan het geheel maar stamp het niet helemaal tot moes, het is lekker zo nu en dan een spruitje heel te laten.

Spruitjesstamp met pompoen

Strooi ten slotte nog wat pompoenpitten over je stamppot Een heerlijke variatie op de welbekende Hollandse stamppotten!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Spruitjesstamp met pompoen

Spruitjesstamp met pompoen

Stamppot. Één van de eerste dingen die mijn dochter ècht met smaak oppeuzelde. Ik heb heel wat boerenkool klaargemaakt die ze dan bij de KDV op at met de leidster erbij als ik tot laat moest werken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 47 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: spruiten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 365kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 300 gram kruimige aardappels
  • 600 gram spruitjes
  • 1/2 flespompoen in blokjes
  • pompoenpitten
  • 1 zakje gerookte spekjes
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem een grote pan erbij en doe hier alle groenten in. Vul hem tot alles onderwater staat en voeg dan wat zout aan het water toe. Kook het geheel zo’n 20 minuten tot het helemaal gaar is.
  • In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en giet het vet van deze spekjes op in een kommetje.Spruitjesstamp met pompoen
  • Wanneer de groente gaar is giet je deze af en voeg je het spekvet aan de pan toe. Stamp dan het geheel maar stamp het niet helemaal tot moes, het is lekker zo nu en dan een spruitje heel te laten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Spruitjesstamp met pompoen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

stamppot spruitjes spekjes recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spruitjesstamp met pompoen en gerookte spekjes

2 gedachten over “Spruitjesstamp met pompoen en gerookte spekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept