Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de geschilde aardappels voor 20 minuten en giet ze dan af.
Bak in de tussentijd de spekjes krokant in een koekenpan en laat ze even uitlekken boven een bakje. Het vet bewaren we.
Giet de aardappels af en doe terug in de pan en schenk de melk erbij, schep 2 tot 3 el spekvet erbij, de spekjes, mosterd en de kruidenmix en dan stampen maar!
Mix de andijvie door de puree en laat dan heel even met het deksel op de pan staan.
Heerlijke Happen!
Nutrition Facts
Stamppot andijvie met spekjes
Amount per Serving
Calories
438
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
2
mg
1
%
Sodium
1145
mg
50
%
Potassium
1057
mg
30
%
Carbohydrates
48
g
16
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
2193
IU
44
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Calcium
151
mg
15
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.