Stamppot andijvie met spekjes

Stamppot andijvie met spekjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Moet je dit recept nou wel uitschrijven? Ik denk dat er wel honderden te vinden zijn. Wel de mijne is dan toch echt de mijne. En wellicht maak jij hem nèt even anders, en denk je hé dit lijkt me ook lekker. Als je het de gemiddelde Nederlander vraag denk ik dat hij stamppot andijvie met spekjes al vroeg in zijn jeugd heeft voorgeschoteld gekregen. Er wordt altijd een beetje lacherig gedaan over het “prakken” van je aardappels, maar hé mij maak je op een koude winterdag echt wel blij met een bakje als deze!

Stamppot andijvie met spekjes

Stamppot andijvie met spekjes

De stamppot in deze foto’s lijkt niet de hoofdrol te spelen en dat klopt ook wel. Ik heb de stamppot kruidenmix van Van Beekum Specerijen gebruikt. En om je te laten zien welke dat zijn heb ik de onbewerkte specerijen eens naast de schaal met stamppot gelegd.

Zo zie je nootmuskaat, piment balletjes, mosterdzaad, kruidnagels, kurkuma, lavas blad op de foto. En al die specerijen geven je stamppot net even extra smaak! Gebruik kortingscode “FRANCINE10” als je je kruiden bestelt, dan krijg je extra korting!

Stamppot andijvie met spekjes

Op mijn blog vind je nog veel meer heerlijke stamppot recepten! Of je nu houdt van traditionele stamppotten zoals hutspot en boerenkool of liever experimenteert met nieuwe smaken, er is voor ieder wat wils. Probeer bijvoorbeeld eens de zomerstamppot met andijvie en perzik voor een frisse twist, of de broccoli stamppot met hazelnoten voor een verrassende combinatie. Van preirolletjes uit de oven met stamppot tot pastinaak stamppot met paddestoelen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Stamppot andijvie met spekjes

Stamppot andijvie met spekjes

Een klassieker die niet op de website kon ontbreken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 63 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardappelen, andijvie, spekjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 438kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen - geschild
  • 400 gram andijvie - fijngehakt
  • 250 gram gerookte spekjes
  • ½ el stamppot kruidenmix
  • 50 ml melk
  • 1 tl mosterd

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Kook de geschilde aardappels voor 20 minuten en giet ze dan af.
  • Bak in de tussentijd de spekjes krokant in een koekenpan en laat ze even uitlekken boven een bakje. Het vet bewaren we.
  • Giet de aardappels af en doe terug in de pan en schenk de melk erbij, schep 2 tot 3 el spekvet erbij, de spekjes, mosterd en de kruidenmix en dan stampen maar!
  • Mix de andijvie door de puree en laat dan heel even met het deksel op de pan staan.
  • Heerlijke Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

De Oudhollandse keuken is wellicht niet zo heel sjiek, maar wel heel lekker! En veelal ook gewoon heel veel verse producten en onbewerkte groenten. Dus zo heel slecht is dat niet hoor! Hier nog een paar voorbeelden:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Stamppot andijvie met spekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept