Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je springvorm erbij en bedek de bodem en de rand met bakpapier. Ik knipte het bakpapier voor de rand netjes op maat zodat het een nette rand wordt.
Met je keukenmachine vermaal je de bastogne koekjes tot kruim. Daarna voeg je de gesmolten boter toe en mix je het geheel goed door elkaar. Doe de mix in de springvorm en met de bolle kant van de lepel druk je het goed aan. Zet vervolgens in de koelkast zodat hij kan opstijven.
Pak een grote kom erbij en doe hierin de suiker, de eierdooiers en de maizena, mix dit goed door elkaar, daarna voeg je de crème fraîche en de mascarpone toe. Klop het geheel helemaal zacht en doe het vervolgens op de koekjes bodem.
In een voorverwarmde oven op 190 graden bak je de cheesecake in 40 minuten gaar. De cheesecake is op het einde nog wel wat wobbelig maar dat komt goed. Mocht hij bol staan aan de bovenkant is dit ook niet erg dit zakt weer in bij het afkoelen. Laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kiertje zodat er geen scheuren onstaan.
Ten slotte de ganache, dit is heel makkelijk. Je verwarmt in een steelpannetje de slagroom tot tegen de kook aan.Haal het pannetje van het vuur af. Dan doe je de stukjes chocolade erin en roer je het geheel goed door elkaar tot alle chocolade is gesmolten. Voeg hier de Schrobbeler aan toe en laat lekker afkoelen, maar zorg dat het wel vloeibaar blijft.
Als laatste giet je de ganache op de afgekoelde cheesecake en zet je hem in de koelkast om hem op te laten stijven.
Nutrition Facts
Tilburgse Schrobbeler Cheesecake
Amount per Serving
Calories
643
% Daily Value*
Fat
55
g
85
%
Saturated Fat
34
g
213
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
148
mg
49
%
Sodium
76
mg
3
%
Potassium
214
mg
6
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
20
g
22
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1414
IU
28
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
132
mg
13
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.