Tilburgse Schrobbeler cheesecake

Tilburgse Schrobbeler cheesecake

Tilburgse Schrobbeler Cheesecake

Tijdens onze vakantie ontmoetten wij een aantal rasechte Tilburgers. En bij terugkomst in Nederland zette wij de gezelligheid weer voort. Bij een bezoekje bij ons thuis werd ons een fles Schrobbeler cadeau gedaan. En dat vind ik zo leuk om een echt streekproduct te krijgen. Met historie en passie gemaakt. Nu het de 11e van de 11e is en het carnavalsseizoen wordt geopend mag deze Tilburgse Schrobbeler cheesecake niet ontbreken. Recept van eigen hand, uit Brabant dus!

Voor een cheesecake heb je nodig:

  • springvorm 22/24 cm
  • 1 pak bastogne koeken
  • 50/60 gram gesmolten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels maizena
  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom (ongeslagen)
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 / 4 eetlepels Schrobbeler likeur

En zo maak je hem:

-Neem je springvorm erbij en bedek de bodem en de rand met bakpapier. Ik knipte het bakpapier voor de rand netjes op maat zodat het een nette rand wordt.

-Met je keukenmachine vermaal je de bastogne koekjes tot kruim. Daarna voeg je de gesmolten boter toe en mix je het geheel goed door elkaar. Doe de mix in de springvorm en met de bolle kant van de lepel druk je het goed aan. Zet vervolgens in de koelkast zodat hij kan opstijven.

-Pak een grote kom erbij en doe hierin de suiker, de eierdooiers en de maizena, mix dit goed door elkaar, daarna voeg je de crème fraîche en de mascarpone toe. Klop het geheel helemaal zacht en doe het vervolgens op de koekjes bodem.

-In een voorverwarmde oven op 190 graden bak je de cheesecake in 40 minuten gaar. De cheesecake is op het einde nog wel wat wobbelig maar dat komt goed. Mocht hij bol staan aan de bovenkant is dit ook niet erg dit zakt weer in bij het afkoelen. Laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kiertje zodat er geen scheuren onstaan.

-Ten slotte de ganache, dit is heel makkelijk. Je verwarmt in een steelpannetje de slagroom tot tegen de kook aan.Haal het pannetje van het vuur af.  Dan doe je de stukjes chocolade erin en roer je het geheel goed door elkaar tot alle chocolade is gesmolten. Voeg hier de Schrobbeler aan toe en laat lekker afkoelen, maar zorg dat het wel vloeibaar blijft.

-Als laatste giet je de ganache op de afgekoelde cheesecake en zet je hem in de koelkast om hem op te laten stijven.

Tilburgse Schrobbeler cheesecake:

Neem je gebaksbordjes erbij maar laat je oog niet groter dan je maag zijn want het is nogal een machtige hap: Heerlijk happen en Alaaf !

 

 

17 gedachten over “Tilburgse Schrobbeler cheesecake”

  1. Pingback: Chocolade caramel-fudge cake - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.