Gegrilde champignons in soja-balsamicosaus, malse biefstuk en krokant brood – dat is deze snelle lunch! In slechts 20 minuten heb je een volledige, verfijnde maaltijd op tafel. Perfect voor doordeweekse avonden, kantoor-lunches of wanneer je gasten echt wilt verwennen zonder gedoe!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.
Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.
Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.
Biefstuk op temperatuur: Haal 15 minuten van tevoren uit de koelkast zodat het gelijkmatig bakt. Dit geeft een beter rosé bakresultaat!
Nutrition Facts
Toast met Biefstuk en Soja-Balsamico Champignons
Amount per Serving
Calories
227
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Cholesterol
0.4
mg
0
%
Sodium
47
mg
2
%
Potassium
321
mg
9
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
3
mg
0
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.