Toast met champignons en biefstuk

Toast met champignons en biefstuk

Toast met champignons en biefstuk

Champignons. Je kunt ze bijna overal wel bij gebruiken. Zelf hebben ze vaak niet een heel erg uitgesproken smaak. En daarom kun je met een lekker sausje er wat moois van maken. Deze champignons gaan de oven in met een soja en balsamico sausje, daardoor worden ze ook mooi bruin. Heerlijk dus op een toast met champignons en biefstuk. Deze bak je lekker rosé en snij je in mooie dunne plakjes. Een lekker lunchgerecht maar kan ook zeker ook als lichte maaltijd in de avond gegeten worden.

Voor 4 personen heb je nodig:Toast met champignons en biefstuk

  • 2 goede biefstukken
  • 400 gram champignons
  • 1 pain de boulogne
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels balsamico creme
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 knoflooktenen fijn gehakt
  • paar takjes verse tijm
  • peper/zout

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-In een ovenschaal maak je een mix van de olijfolie, balsamico crème, de sojasaus, de gehakte knoflooktenen en wat peper en zout. Doe daarna de schoongemaakte champignons erin en zorg dat ze goed door de mix zijn gehaald. Zet daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege eventjes omhusselen.

-Dep de biefstuk droog en peper ze. Daarna bak je ze in een koekenpan in wat boter met olijfolie mooi rosé. Pak ze even in met wat aluminiumfolie en laat ze rusten.

-Als ten slotte de champignons klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven even op de grill-stand. Snij het brood in mooie dikke plakken en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze even onder de gril tot ze mooi krokant zijn.

Toast met champignons en biefstukToast met champignons en biefstuk

Neem de borden erbij en leg hierop als eerste de plakken brood, daarna de biefstuk en als laatste de champignons. Garneer met de verse tijmblaadjes die je van het takje rist. Serveer met een lekkere klodder kruidenboter en wat saus uit de ovenschaal van de champignons: Heerlijk happen!

 

11 gedachten over “Toast met champignons en biefstuk”

  1. Pingback: Romige champignonsoep - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Week 37 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.