Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de guanciale in reepjes en bak deze voor 15-20 minuten in de pan (zonder olie) tot dat ze lekker krokant zijn.
Scheid het eiwit van de dooiers en bewaar enkel de eidooiers. ( Het eiwit kun je gebruiken voor bijv merengue, of een omelet.) Doe de dooiers in een kom en kluts deze goed.
Voeg tijdens het klutsen beetje bij beetje de geraspte Pecorino toe zodat deze goed wordt opgenomen door het eigeel. Het moet een romige en gladde saus worden. Voeg vervolgens flink wat vers gemalen peper toe.
Kook de spaghetti gaar in water met zout.
Als de spaghetti gaar is, giet deze dan af en bewaar het kookvocht. Voeg een klein beetje kookvocht toe aan het eimengsel en meng dit goed.
Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan met guanciale, roer goed door en haal de pan van het vuur.
Schep het ei/kaas mengsel toe aan de spaghetti en meng dit gelijk heel goed. Voeg tijdens het roeren nog een beetje van het kookvocht toe. Zo wordt de saus lekker romig! Blijf roeren tijdens dit proces.
Serveer de spaghetti in een diep bord en garneer met wat Pecorino kaas.
Nutrition Facts
Traditionele Italiaanse spaghetti carbonara
Amount per Serving
Calories
560
% Daily Value*
Fat
68
g
105
%
Saturated Fat
28
g
175
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
495
mg
165
%
Sodium
1009
mg
44
%
Potassium
283
mg
8
%
Carbohydrates
74
g
25
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
675
IU
14
%
Calcium
465
mg
47
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.