Tropische Passievrucht Triple Sec Sour met Eiwit-Schuim
Passievrucht triple sec sour is een klassieke sour cocktail met tropische fruitsmaken, aromatische sinaasappel (van triple sec) en scherpte van citroensap. De eiwit-schuimkraag voegt luxe en texture toe. In slechts 15 minuten maak je dit trendende zomercocktail recept – met of zonder alcohol!
250grampassievrucht - uit vriesdoosje supermarkt/ ontdooit
100mlTriple sec
50mlcitroensap
2elsiroop
1eiwit
ijsklonten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Ontdooi de blokjes passievrucht en schep per glas 1 eetlepel van de pitjes onderin het glas. De rest van het vocht haal je door een zeef om de pitjes eruit te zeven.
Pak je shaker erbij en doe hier het passievrucht-vocht, de triple sec, citroensap, siroop, eiwit en een aantal blokjes ijs in.
Vul de glazen 2/3 met ijsklonten, shake de shaker heel hard voor een goede 30 seconden. Schenk de cocktail door een strainer in het glas.
Cheers!
Citroensap-tip: Vers geperst citroensap maakt het verschil! Bottled concentrate proeft chemisch en overshaduwt de passievrucht. Pers je citroen net voor het shaken.
Nutrition Facts
Tropische Passievrucht Triple Sec Sour met Eiwit-Schuim
Amount per Serving
Calories
288
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
64
mg
3
%
Potassium
501
mg
14
%
Carbohydrates
47
g
16
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
31
g
34
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1592
IU
32
%
Vitamin C
47
mg
57
%
Calcium
18
mg
2
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.