Passievrucht triple sec sour

Passievrucht triple sec sour

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ooit was ik op de Dominicaanse Republiek. Daar ben ik helemaal verliefd geworden op de passievrucht. Ze lagen op het fruitbuffet en waren zo groot als tennisballen! Sindsdien eet ik ze vaak en gebruik ik ze ook heel veel in mijn smoothies. Maar je kunt ze ook goed in cocktails gebruiken zoals bij deze passievrucht triple sec sour. Zoet en zuur, dit drankje heeft precies een goede verhouding. De mooie eiwit schuimkraag maakt hem helemaal af. Vind je dat trouwens niet lekker gebruik dan aquafaba ( het vocht uit een blik kikkererwten).

Passievrucht triple sec sour

Passievrucht triple sec sour

Triple sec is een aromatische en pittige likeur met een volle sinaasappelsmaak. Met een alcoholgehalte van ongeveer 30% is het een veelzijdige drank waarvan er nu ook alcoholvrije varianten beschikbaar zijn. Of je nu de voorkeur geeft aan een virgin cocktail of de traditionele versie, zorg ervoor dat je goed schudt en geniet van elke slok. Cheers!

Passievrucht triple sec sour

Triple sec is een sterke likeur. Hij smaakt naar sinaasappel en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 30%. Je kunt kiezen voor deze versie maar ook van dit drankje zijn er tegenwoordig ook alcoholvrije versies te vinden. Dus of je nou gaat voor een virgin of de gewone versie, lekker shaken en drinken maar.

Je hebt voor dit verfrissende drankje wel een authentieke shaker nodig. Mocht het echter zo zijn dat je onverhoopt niet over zo’n shaker beschikt, dan kun je twee glazen gebruiken. Zorg ervoor dat één glas iets kleiner is dan het andere en “schuif” ze in elkaar over. Het is wel van belang om goed grip te houden met je handen, zodat de glazen niet onbedoeld uit elkaar vallen…

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Passievrucht triple sec sour

Passievrucht triple sec sour

Een lekker geshaket drankje met een mooie schuimkraag.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 69 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: citroensap, eiwit, passievrucht, siroop, triple sec
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 288kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

strainer
hoge glazen

Ingrediënten:

  • 250 gram passievrucht - uit vriesdoosje supermarkt/ ontdooit
  • 100 ml Triple sec
  • 50 ml citroensap
  • 2 el siroop
  • 1 eiwit
  • ijsklonten

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Ontdooi de blokjes passievrucht en schep per glas 1 eetlepel van de pitjes onderin het glas. De rest van het vocht haal je door een zeef om de pitjes eruit te zeven.
  • Pak je shaker erbij en doe hier het passievrucht-vocht, de triple sec, citroensap, siroop, eiwit en een aantal blokjes ijs in.
  • Vul de glazen 2/3 met ijsklonten, shake de shaker heel hard voor een goede 30 seconden. Schenk de cocktail door een strainer in het glas.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Een drankje shaken is helemaal niet zo ingewikkeld hoor, ik heb hier nog een paar mooie voor je:

Cider fan? Dan wil je deze salie siroop cider cocktail maken!

Hou je van Whiskey dan maak je deze: Kruidige Old Fashioned cocktail.

Cuba te ver weg? Halen we het toch hierheen met deze Klassieke Cuba libre cocktail.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

sour cocktail

Start » Recepten » Drankjes » Passievrucht triple sec sour

1 gedachte over “Passievrucht triple sec sour”

  1. Pingback: Gin basil smash cocktail - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept