Deze plaattaart met groene en witte asperges is een feestelijk en makkelijk hoofdgerecht voor het voorjaar. Met bladerdeeg, pesto, ham en Parmezaanse kaas zet je in 45 minuten een kleurrijk en smaakvol gerecht op tafel.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Stoom of kook de asperges voor 15 minuutjes. Hierdoor zijn ze beetgaar maar nog wel een beetje hard.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 tot 3 cm.
Rol het bladerdeeg uit op een bakblik bekleed met bakpapier. Besmeer eerst met de crème fraîche en daarna met de pesto. Bekleed dan met de plakjes Ardenner ham.
Leg de stukjes groene en witte asperge om en om op de ham. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot het deeg mooi goudbruin is.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Twee kleuren asperges plaattaart
Amount per Serving
Calories
56
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
9
mg
3
%
Sodium
209
mg
9
%
Potassium
22
mg
1
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
151
IU
3
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
150
mg
15
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.