Twee kleuren asperges plaattaart

Twee kleuren asperges plaattaart

Tijdens het en na het eten van deze twee kleuren asperges plaattaart hoorde ik ” het is best heel lekker”, wat vertaald eigenlijk gewoon betekent dat er top gegeten is. De opmerking “wanneer eten we het weer” krijg ik niet meer want veelal kan dat wel een heel tijdje duren, of wellicht nooit meer. Dat krijg je ervan door met een foodblogger getrouwd te zijn. Elke dag wat anders! Maar heel stiekem denk ik wel dat ik deze nog een keer ga maken hoor want ik heb er zelf ook van gesmuld. En door het leuke patroontje staat hij ook nog eens heel leuk op tafel. Het is eventjes fröbelen maar dat is zeker de moeite waard.

Twee kleuren asperges plaattaart
De pesto maak je natuurlijk zelf!

Het recept voor de pesto vind je hier.

Twee kleuren asperges plaattaart

Twee kleuren asperges plaattaart

Francine
Een fijne plaattaart met twee kleuren asperges.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • stoomoven / aspergespan
  • oven

Ingrediënten
  

  • 10 witte asperges
  • 10 groene asperges
  • 3 el crème fraîche
  • 3 el groene pesto
  • 10 plakken Ardenner ham
  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gr Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Stoom of kook de asperges voor 15 minuutjes. Hierdoor zijn ze beetgaar maar nog wel een beetje hard.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 tot 3 cm.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakblik bekleed met bakpapier. Besmeer eerst met de crème fraîche en daarna met de pesto. Bekleed dan met de plakjes Ardenner ham.
  • Leg de stukjes groene en witte asperge om en om op de ham. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot het deeg mooi goudbruin is.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord asperges, groene asperges, pesto, witte asperges
Twee kleuren asperges plaattaart
Het was even puzzelen, maar het resultaat mag er zijn.

Twee kleuren asperges plaattaart

Groene asperges groeien boven de grond en witte asperges groeien onder de grond. Hierdoor zijnde groene langer leverbaar dan de witte. Deze kennen maar een vrij kort seizoen. En heel stiekem zijn ze ook nog eens veel gezonder omdat er meer vitamines in zitten. Je hoeft ze ook nog eens niet te schillen. Je bewaart ze in je koelkast en je kunt ze op vele manieren verwerken. In deze plaattaart mixen we ze dus met hun witte broeders tot één mooie plaattaart. De groene rakkers hebben de leuke eigenschap dat je ze eigenlijk bij elke keuken kunt gebruiken. Kies je voor Aziatisch, dan passen ze daar prima bij, maar ook voor een soepje of in een Franse quiche kunnen ze heel goed verwerkt worden.

Zin in een andere plaattaart? Dat kan hoor, maak deze maar eens:

Twee kleuren asperges plaattaart
Lekker als avondeten, maar ook in delen op bijvoorbeeld een feestje.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

4 gedachten over “Twee kleuren asperges plaattaart”

  1. Pingback: Zalm uit de oven met asperges - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zoete aardappel ovenschotel - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Cleaneating courgette met kalkoendij - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *