Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
De aardappeltjes die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Deze zitten in een mooi aluminium doosje wat je in de oven kunt zetten. Super handig en je hoeft alleen nog maar de aardappeltjes door het midden te snijden en wat kruiden erin te strooien. Verwarm je oven op 200 graden en bak de aardappels met een scheut olijfolie in 30 minuutjes gaar.
In een pan met water en wat zout kook je in 15/20 minuten de snijboontjes gaar.
In een koekenpan bak je de champignons gaar. Ik maakte ze schoon en sneed ze daarna in vier kwarten, als ze gebakken zijn zet je ze even opzij tot gebruik.
Snij de varkenshaasjes in plakken en strooi er wat kruiden op, bak vervolgens de haasjes gaar.
De saus maken
De saus maken is dus helemaal niet moeilijk. Verhit de boter in een pannetje en waneer alles is gesmolten kieper je de bloem erbij. Bak deze even kort mee. Blus al roerend af met de wijn en blijf roeren. Voeg dan de boullion en de room toe. Breng op smaak met de mosterd en de superfijn gesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Et voila een heerlijke huisgemaakte mosterdsaus!
Nutrition Facts
Varkenshaasje met mosterdsaus
Amount per Serving
Calories
420
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
56
mg
19
%
Sodium
57
mg
2
%
Potassium
379
mg
11
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
711
IU
14
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
33
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.