Estimated reading time: 4 minuten
Ik ben dol op mosterd en geniet enorm van een heerlijke mosterdsaus bij mijn maaltijden. Het is zo gemakkelijk om zelf een sausje te maken! Geen kant-en-klare pakjes en zakjes, maar gewoon een beetje extra tijd besteden in de keuken. En in mijn geval voeg ik graag een flinke scheut witte wijn toe. Dit geeft de saus een extra smaakdimensie en zorgt voor extra plezier in de keuken tijdens het koken. De overige ingrediënten bij dit recept voor varkenshaasje met mosterdsaus passen perfect bij het seizoen. Heerlijk herfstig. Hier is het recept voor het bakken van varkenshaasje:
Dit varkenshaasje met mosterdsaus is een echte verwennerij voor je smaakpapillen! De zelfgemaakte mosterdsaus geeft een heerlijke pittige twist aan het malse varkensvlees. Met een scheutje witte wijn voor extra diepte en een vleugje rozemarijn voor een rijke smaak, wordt elke hap een culinair feestje. Geserveerd met lekker gekruide aardappeltjes, knapperige snijboontjes en gebakken champignons, is dit gerecht een ware traktatie. De combinatie van deze herfstige smaken maakt het perfect voor dit seizoen. Trakteer jezelf op dit recept en geniet van de verfijnde en hartige smaken die samenkomen in dit heerlijke gerecht. Eet smakelijk!
En zo maak je het Varkenshaasje met mosterdsaus:
-De aardappeltjes die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Deze zitten in een mooi aluminium doosje wat je in de oven kunt zetten. Super handig en je hoeft alleen nog maar de aardappeltjes door het midden te snijden en wat kruiden erin te strooien. Verwarm je oven op 200 graden en bak de aardappels met een scheut olijfolie in 30 minuutjes gaar.
-In een pan met water en wat zout kook je in 15/20 minuten de snijboontjes gaar.
-In een koekenpan bak je de champignons gaar. Ik maakte ze schoon en sneed ze daarna in vier kwarten, als ze gebakken zijn zet je ze even opzij tot gebruik.
-Snij de varkenshaasjes in plakken en strooi er wat kruiden op, bak vervolgens de haasjes gaar.
De saus maken
-De saus maken is dus helemaal niet moeilijk. Verhit de boter in een pannetje en waneer alles is gesmolten kieper je de bloem erbij. Bak deze even kort mee. Blus al roerend af met de wijn en blijf roeren. Voeg dan de boullion en de room toe. Breng op smaak met de mosterd en de superfijn gesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Et voila een heerlijke huisgemaakte mosterdsaus!
Varkenshaasje met mosterdsaus
Neem een grote schaal erbij en doe hier eerst de aardappeltjes en de champignons in en hussel deze even door elkaar. Voeg daarna de uitgelekte snijboontjes toe en als laatste leg je er de varkenshaasjes op. Schenk hier de saus over en serveer: Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Varkenshaasje met mosterdsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 varkenshaasjes
- 1 bakje rozeval aardappeltjes
- 300 gram snijboontjes
- 400 gram kastanje champignons
- verse tijm
Voor de mosterdsaus heb je nodig:
- 25 gram roomboter
- 25 gram bloem
- 150 ml wittewijn
- 150 ml kookroom
- 100 ml boullion
- 2 el Maille honing mosterd
- 1 takje verse rozemarijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- De aardappeltjes die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Deze zitten in een mooi aluminium doosje wat je in de oven kunt zetten. Super handig en je hoeft alleen nog maar de aardappeltjes door het midden te snijden en wat kruiden erin te strooien. Verwarm je oven op 200 graden en bak de aardappels met een scheut olijfolie in 30 minuutjes gaar.
- In een pan met water en wat zout kook je in 15/20 minuten de snijboontjes gaar.
- In een koekenpan bak je de champignons gaar. Ik maakte ze schoon en sneed ze daarna in vier kwarten, als ze gebakken zijn zet je ze even opzij tot gebruik.
- Snij de varkenshaasjes in plakken en strooi er wat kruiden op, bak vervolgens de haasjes gaar.
De saus maken
- De saus maken is dus helemaal niet moeilijk. Verhit de boter in een pannetje en waneer alles is gesmolten kieper je de bloem erbij. Bak deze even kort mee. Blus al roerend af met de wijn en blijf roeren. Voeg dan de boullion en de room toe. Breng op smaak met de mosterd en de superfijn gesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Et voila een heerlijke huisgemaakte mosterdsaus!
Meer recepten zoals varkenshaasje met mosterdsaus uitproberen? Kijk dan hieronder eens:
Gekruide macaroni tulband taart
Pompoen goulash gekruid met persillade
Kastanje champignonsoep met Irish beef
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
varkenshaasje recept varkenshaasje bakken
Zo is een varkenshaasje het lekkerst!
Ik ben niet dol op varkensvlees, maar dit lijkt mij ook wel lekker
hoe lekker eenvoud kan zijn
De echte persoon!
De echte persoon!
Wat voor bouillon moet erbij
Groetjes Nicole
Ik zou voor een vleesbouillon gaan. Gr Francine
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious !