Varkenshaasje met mosterdsaus

Varkenshaasje met mosterdsaus

Varkenshaasje met mosterdsaus

Mosterdsaus. Ik ben gek op mosterd en dus lust ik ook graag een mosterdsaus of dressing bij mijn eten. En zo’n sausje maak je natuurlijk gewoon zelf! Geen pakjes en zakjes maar gewoon net èventjes iets meer tijd besteden in de keuken. En in mijn geval ook een flinke scheut witte wijn haha. Dat geeft nóg meer smaak en verhoogt de pret in de keuken tijdens het koken. De rest van de ingrediënten bij dit varkenshaasje met mosterdsaus passen mooi bij de tijd van het jaar! Lekker herfstig.

Voor 3 tot 4 personen heb je nodig:Varkenshaasje met mosterdsaus

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 bakje rozeval aardappeltjes
  • 300 gram snijboontjes
  • 400 gram kastanje champignons
  • verse tijm
Voor de mosterdsaus heb je nodig:
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 150 ml wittewijn
  • 150 ml kookroom
  • 100 ml boullion
  • 2 el Maille honing mosterd
  • 1 takje verse rozemarijn

En zo maak je het:

-De aardappeltjes die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Deze zitten in een mooi aluminium doosje wat je in de oven kunt zetten. Super handig en je hoeft alleen nog maar de aardappeltjes door het midden te snijden en wat kruiden erin te strooien. Verwarm je oven op 200 graden en bak de aardappels met een scheut olijfolie in 30 minuutjes gaar.

-In een pan met water en wat zout kook je in 15/20 minuten de snijboontjes gaar.

-In een koekenpan bak je de champignons gaar. Ik maakte ze schoon en sneed ze daarna in vier kwarten, als ze gebakken zijn zet je ze even opzij tot gebruik.

-Snij de varkenshaasjes in plakken en strooi er wat kruiden op, bak vervolgens de haasjes gaar.

De saus maken

-De saus maken is dus helemaal niet moeilijk. Verhit de boter in een pannetje en waneer alles is gesmolten kieper je de bloem erbij. Bak deze even kort mee. Blus al roerend af met de wijn en blijf roeren. Voeg dan de boullion en de room toe. Breng op smaak met de mosterd en de superfijn gesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Et voila een heerlijke huisgemaakte mosterdsaus!Varkenshaasje met mosterdsaus

Varkenshaasje met mosterdsaus

Neem een grote schaal erbij en doe hier eerst de aardappeltjes en de champignons in en hussel deze even door elkaar. Voeg daarna de uitgelekte snijboontjes toe en als laatste leg je er de varkenshaasjes op. Schenk hier de saus over en serveer: Heerlijk Happen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *