Vegetarische Italiaanse Aubergine Rolletjes met Drie Kaassoorten
Deze Italiaanse aubergine rolletjes zijn gevuld met een romige mix van ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas, gepaneerd en gebakken in tomatensaus. Een voedzaam vegetarisch hoofdgerecht dat perfect is als gezonde pasta-vervanger.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Schil de aubergine met een dunschiller. Snijd hem daarna in dunne plakken van een halve cm. ( Niet te dik ander kunnen we ze namelijk niet oprollen. )
Neem twee schalen erbij. In de ene kluts je de twee eieren. In de andere doe je het paneermeel dat je op smaak brengt met de kruiden.
Haal de plakken aubergine eerst door het ei en dan door het paneermeel. Zorg dat beide zijdes zijn bekleed.
Verhit een koekenpan met een laagje olijfolie erin en bak om en om de plakken aubergine en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Neem een nieuwe kom erbij en doe hierin de ricotta. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een saus. Smeer op de plakken aubergine en rol op.
Mix de Mutti tomatenpulp met de kruiden en schep een laag op de bodem van een ovenschaal. Leg de rolletjes met opgerolde kant naar beneden in de schaal.
Schenk de rest van de saus erover en top af met nog wat mozzarella.
Zet in de oven voor 25-30 minuutjes en serveer direct.
Heerlijk met een frisse rucola salade en een glas Italiaanse witte wijn.
Aubergine tip: Laat de gesneden aubergine 15 minuten rusten met zout om bitterheid te verminderen en vocht te onttrekken. Variatie: Voeg gehakte zongedroogde tomaten toe aan de vulling voor extra smaak. Bewaren: Restjes kunnen 2-3 dagen in de koelkast en worden opgewarmd in de oven op 180°C. Voorbereiden: De rolletjes kunnen een dag van tevoren gemaakt en in de koelkast bewaard worden voor het bakken. Glutenvrij maken: Vervang paneermeel door glutenvrije variant of fijngemalen amandelen.
Nutrition Facts
Vegetarische Italiaanse Aubergine Rolletjes met Drie Kaassoorten
Amount per Serving
Calories
820
% Daily Value*
Fat
41
g
63
%
Saturated Fat
23
g
144
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
280
mg
93
%
Sodium
1439
mg
63
%
Potassium
1197
mg
34
%
Carbohydrates
62
g
21
%
Fiber
12
g
50
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
52
g
104
%
Vitamin A
2458
IU
49
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Calcium
1093
mg
109
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.