Een eenvoudig bijgerecht waarbij venkelplakken bedekt worden met een knoflook-Parmezaanse kaasmengsel en gegaard in de oven voor een knapperige textuur.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de venkel goed schoonmaken, borstel ze goed schoon en soep ze af onder de kraan zodat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.
Pak een grote pan erbij en doe hierin 2 blokjes bouillon en een liter water. Breng aan de kook. Snij de bovenkanten van de venkel eraf en vervolgens snij je van boven naar beneden plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Ik heb het kontje eraan laten zitten omdat anders de blaadjes te makkelijk loslaten en de venkel helemaal uit elkaar vallen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de plakken venkel daarna in de pan met kokende bouillon en kook ze voor een minuutje of 10 tot ze wat zachter zijn.
Neem een grote ovenschaal erbij en doe hier wat olijfolie in. Schep de venkelplakken uit de pan en in de ovenschaal. Pers de knoflooktenen uit en verdeel deze over de venkel en bestrooi met de Franse kruiden, peper en zout. Als laatste strooi je een mooie laag parmezaanse kaas erover. Snij wat van de blaadjes van de bovenkant van de venkel fijn en strooi deze over de kaas.
Zet de ovenschaal ten slotte voor 20 minuten in de oven , zet daarna de grill even aan om de bovenkant een mooi gegrild korstje te geven.
Laat de venkel na het koken even uitlekken om overtollig vocht te verwijderen voor een knapperiger resultaat
Nutrition Facts
Venkel uit de Oven met Parmezaanse Kaaskorst
Amount per Serving
Calories
69
% Daily Value*
Fat
0.4
g
1
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
1085
mg
47
%
Potassium
733
mg
21
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
764
IU
15
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Calcium
89
mg
9
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.