Venkel met kaas uit de oven

Venkel met kaas uit de oven, verrassend lekker

We gaan venkel uit de oven met parmezaanse kaas maken. Eigenlijk gebruik ik venkel alleen maar in de soep of soms in een stamppot. Maar gewoon zo als groente eten dat had ik alleen nog maar gedaan in een aardappelsalade met heel veel andere ingrediënten.
venkel met kaas uit de oven

Venkel met kaas uit de oven

We gaan venkel uit de oven met parmezaanse kaas maken. Eigenlijk gebruik ik venkel alleen maar in de soep of soms in een stamppot. Maar gewoon zo als groente eten dat had ik alleen nog maar gedaan in een aardappelsalade met heel veel andere ingrediënten. Dus toen ik op een mooie foto op Pinterest stuitte dacht ik gelijk “dat ga ik eens proberen”. En dat was een heel goed idee want we hebben echt heerlijk gegeten. Wist je trouwens dat venkel als een geneeskrachtig kruid wordt gebruikt? Het helpt bij darmproblemen en kan borstvoeding stimuleren. Ook op venkelzaadjes kan ook het hongergevoel onderdrukken. De plant zelf kan wel tot manshoogte groeien en heeft bovenaan hele fijne haartjes als blaadjes. ik vind zelf de smaak wel lekker, een soort anijs-achtige smaak. Ik was wel bang dat deze een beetje zou overheersen maar dat bleek totaal niet het geval bij deze venkel met kaas uit de oven.

Dit heb je nodig voor 1 ovenschaal venkel met kaas uit de oven:

venkel met kaas uit de oven
  • 3 venkelbollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter runderboullion
  • verse geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper/zout
  • Franse kruidenmix

En zo maak je venkel met kaas in de oven:

-We gaan eerst de venkel goed schoonmaken, borstel ze goed schoon en soep ze af onder de kraan zodat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.

venkel met kaas uit de oven

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Pak een grote pan erbij en doe hierin 2 blokjes bouillon en een liter water. Breng aan de kook. Snij de bovenkanten van de venkel eraf en vervolgens snij je van boven naar beneden plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Ik heb het kontje eraan laten zitten omdat anders de blaadjes te makkelijk loslaten en de venkel helemaal uit elkaar vallen.

-Doe de plakken venkel daarna in de pan met kokende bouillon en kook ze voor een minuutje of 10 tot ze wat zachter zijn.

-Neem een grote ovenschaal erbij en doe hier wat olijfolie in. Schep de venkelplakken uit de pan en in de ovenschaal. Pers de knoflooktenen uit en verdeel deze over de venkel en bestrooi met de Franse kruiden, peper en zout. Als laatste strooi je een mooie laag parmezaanse kaas erover. Snij wat van de blaadjes van de bovenkant van de venkel fijn en strooi deze over de kaas.

-Zet de ovenschaal ten slotte voor 20 minuten in de oven , zet daarna de grill even aan om de bovenkant een mooi gegrild korstje te geven.

Venkel met kaas uit de oven

Wij aten deze heerlijke groente met een lekkere entrecôte van de BBQ : Heerlijk Happen

Het idee voor dit recept kwam dus van Pinterest van Sweet Paul Magazine. Ik heb er zelf nog wat andere ingrediënten aan toegevoegd.

venkel met kaas uit de oven

Venkel met kaas uit de oven

We gaan venkel uit de oven met parmezaanse kaas maken. Eigenlijk gebruik ik venkel alleen maar in de soep of soms in een stamppot. Maar gewoon zo als groente eten dat had ik alleen nog maar gedaan in een aardappelsalade met heel veel andere ingrediënten.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Parmezaanse kaas, venkel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
ovenschaal
knoflookpers

Ingrediënten: 

  • 3 venkelbollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter runderboullion
  • verse geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper/zout
  • Franse kruidenmix
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Pak een grote pan erbij en doe hierin 2 blokjes bouillon en een liter water. Breng aan de kook. Snij de bovenkanten van de venkel eraf en vervolgens snij je van boven naar beneden plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Ik heb het kontje eraan laten zitten omdat anders de blaadjes te makkelijk loslaten en de venkel helemaal uit elkaar vallen.
  • Doe de plakken venkel daarna in de pan met kokende bouillon en kook ze voor een minuutje of 10 tot ze wat zachter zijn.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en doe hier wat olijfolie in. Schep de venkelplakken uit de pan en in de ovenschaal. Pers de knoflooktenen uit en verdeel deze over de venkel en bestrooi met de Franse kruiden, peper en zout. Als laatste strooi je een mooie laag parmezaanse kaas erover. Snij wat van de blaadjes van de bovenkant van de venkel fijn en strooi deze over de kaas.
  • Zet de ovenschaal ten slotte voor 20 minuten in de oven , zet daarna de grill even aan om de bovenkant een mooi gegrild korstje te geven.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals Venkel met parmezaanse kaas uit de oven ? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Romige champignonsaus met verse pasta

Geroosterde pompoen salade met parel couscous

Wit goud in een krokant jasje

2 gedachten over “Venkel met kaas uit de oven, verrassend lekker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept