Dit is een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht bij een maaltijd, maar ook gewoon op een lekkere cracker. Dit soort salades vind je wel eens in bakjes in de supermarkt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de bloemkool erbij en snijd er hele kleine roosjes van. De stam kun je wegdoen, daarna kook je de roosjes voor 10 minuten. Ze moeten beetgaar zijn.
Kook vervolgens de eieren hard en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de uien, snijd daarna de augurken in kleine stukjes.
Neem een grote kom erbij en doe alle ingrediënten erin. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper, kerrie, en het selderijzout.
Zet de salade in de koelkast en laat de smaken dus een hele nacht intrekken. Ik serveerde de salade op rozemarijn crackers. Maar hij is ook erg lekker met een biefstukje en wat gebakken aardappeltjes.
Heerlijk Happen!
-De stam van de bloemkool kun je ook gebruiken voor een soepje. Lekker zero waste!
Nutrition Facts
Verse bloemkoolsalade
Amount per Serving
Calories
277
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
328
mg
109
%
Sodium
1547
mg
67
%
Potassium
1333
mg
38
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
781
IU
16
%
Vitamin C
150
mg
182
%
Calcium
228
mg
23
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.