Verse bloemkoolsalade

Dit is een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht bij een maaltijd, maar ook gewoon op een lekkere cracker. Dit soort salades vind je wel eens in bakjes in de supermarkt.
Verse bloemkoolsalade

Verse bloemkoolsalade

Deze bloemkoolsalade met ei is een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht bij een maaltijd, maar ook gewoon op een lekkere cracker. Dit soort salades vind je wel eens in bakjes in de supermarkt. Maar in deze verse bloemkoolsalade zit dus bloemkool en die ligt er niet tussen in het schap. Natuurlijk is het ook veel lekkerder om het zelf te maken en je kunt hem in de koelkast bewaren. Sowieso wanneer je hem maakt moet je hem een dag laten staan om de smaken goed te laten intrekken. In dit recept gebruik ik selderijzout. Dit is zout met selderij erin verwerkt en dat geeft een hele speciale smaak. Hier thuis serveer ik hem ook op feestjes en iedereen zegt altijd dat hij super lekker is, dus snel aan de slag en steel de show.

Naar recept gaan

En dit heb je nodig voor een flinke schaal verse bloemkoolsalade:

Verse bloemkoolsalade
  • 1 bloemkool
  • 4 hardgekookte eieren
  • 5 augurken
  • 2 kleine witte uien
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper
  • selderij zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder

En zo maak je de verse bloemkoolsalade:

-Neem de bloemkool voor de bloemkoolsalade met ei erbij en snij er hele kleine roosjes van. De stam kun je wegdoen, daarna kook je de roosjes voor 10 minuten. Ze moeten beetgaar zijn.

-Kook vervolgens de eieren hard en snij ze in kleine blokjes.

-Snipper de uien, snij daarna de augurken in kleine stukjes.

-Neem een grote kom erbij en doe alle ingrediënten erin. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper, kerrie, en selderij zout.

Verse bloemkoolsalade:

Zet de salade in de koelkast en laat de smaken dus een hele nacht intrekken. Ik serveerde de salade op rozemarijn crackers. Maar hij is ook erg lekker met een biefstukje en wat gebakken aardappeltjes.

Verse bloemkoolsalade

Verse bloemkoolsalade

Dit is een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht bij een maaltijd, maar ook gewoon op een lekkere cracker. Dit soort salades vind je wel eens in bakjes in de supermarkt.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Grote kom

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 4 hardgekookte eieren
  • 5 augurken
  • 2 kleine witte uien
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper
  • selderij zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder

En zo maak je het:

  • Neem de bloemkool erbij en snij er hele kleine roosjes van. De stam kun je wegdoen, daarna kook je de roosjes voor 10 minuten. Ze moeten beetgaar zijn.
  • Kook vervolgens de eieren hard en snij ze in kleine blokjes.
  • Snipper de uien, snij daarna de augurken in kleine stukjes.
  • Neem een grote kom erbij en doe alle ingrediënten erin. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper, kerrie, en selderij zout.
  • Zet de salade in de koelkast en laat de smaken dus een hele nacht intrekken. Ik serveerde de salade op rozemarijn crackers. Maar hij is ook erg lekker met een biefstukje en wat gebakken aardappeltjes.
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de verse bloemkoolsalade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

5 gedachten over “Verse bloemkoolsalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept