Vitello Tonnato Salade met Courgetti - Lichte Italiaanse Klassieker
Een elegante Italiaanse salade met dun gesneden kalfsfricandeau, romige tonijn-ansjovis saus, verse krulsla en courgetti. Deze lichte variant op de klassieke vitello tonnato is perfect als voorgerecht of zomerse lunch en kan grotendeels voorbereid worden.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Je kunt de dag van te voren al beginnen met de dressing. Zo geef je hem de kans lekker in te trekken en dat komt de smaken alleen maar ten goede. Laat eerst het blikje tonijn uitlekken en doe het daarna in een kom. Doe alle ingrediënten erbij behalve de mayonaise. Met een staafmixer mix je het glad. Dan voeg je de mayonaise toe en klop het geheel tot een mooie gladde saus. (De dikte van yoghurt moet het hebben).
De volgende dag begin je met de courgette en de sla. Was de sla en de courgette goed en droog de sla in een slacentrifuge. Verdeel over een groot bord. De courgette draaien we door een spiralizer tot mooie spaghettireepjes. Ook deze leg je op het bord.
Verwarm daarna je oven voor op 200 graden om het stokbrood af te bakken.
Nu kun je ook alvast wat saus op de groenten druppelen.
Vouw als laatste van de fricandeau mooie rozen en plaats deze op de salade. Met een lepeltje schep je voorzichtig de saus in het hart van het vlees. De rest van de salade garneer je met wat kappertjes, ansjovisfilets en nog meer van de saus.
Voorbereiding: De saus wordt nog lekkerder als je hem een dag van tevoren maakt. Courgetti tip: Geen spiralizer? Gebruik een juliennesnijder of dunschiller voor linten. Kalfsvlees: Vraag de slager om het vlees extra dun te snijden voor de beste textuur. Variatie: Vervang kalfsvlees door kipfilet of gerookte zalm voor een alternatieve versie. Presentatie: Maak mooie roosjes van het vlees voor een restaurant-waardig bord. Wijnpairing: Serveer met een glas Barolo of Gavi di Gavi uit Piëmont voor een authentieke ervaring. Bewaren: De saus is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast in een afgesloten bakje.
Nutrition Facts
Vitello Tonnato Salade met Courgetti - Lichte Italiaanse Klassieker
Amount per Serving
Calories
160
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
35
mg
12
%
Sodium
274
mg
12
%
Potassium
811
mg
23
%
Carbohydrates
11
g
4
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
1604
IU
32
%
Vitamin C
25
mg
30
%
Calcium
89
mg
9
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.