Vitello salade met courgetti met ansjovis

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie dat ik graag met jullie wil delen. Het is een vitello salade met courgetti, gebaseerd op de klassieke vitello tonato uit Piëmont. Dit is een regio in Italië die bekend staat om zijn rijke culinaire traditie en zijn luxe wijnen. Ik ben dol op de Italiaanse keuken en ik vind het leuk om er mijn eigen draai aan te geven. Daarom heb ik deze salade gemaakt met courgetti in plaats van pasta, om het wat lichter en frisser te maken. Het is een perfect gerecht voor een zomerse dag of een gezellige lunch.

Vitello tonato is een gerecht dat bestaat uit dun gesneden kalfsvlees met een romige saus van tonijn, ansjovis en kappertjes. Het is een typisch voorgerecht dat geserveerd wordt met brood of toast. Ik heb er een salade van gemaakt door er krulsla en courgetti aan toe te voegen. Courgetti is courgette die je met een spiralizer in dunne slierten snijdt, zodat het lijkt op spaghetti. Het is een leuke manier om meer groenten te eten en het geeft een lekkere bite aan de salade.

Vitello salade met courgetti

De vitello salade met courgetti is heel makkelijk te maken en je kunt hem ook van tevoren voorbereiden. Het belangrijkste is dat je goede kwaliteit ingrediënten gebruikt, want dat proef je terug in het eindresultaat. Ik gebruik kalfsfricandeau die ik bij de slager haal en die ik mooi opmaak tot roosjes. De saus maak ik zelf door tonijn, ansjovis, kappertjes, witte wijn, citroensap en mayonaise te mengen met een staafmixer. Deze saus kun je ook de dag ervoor al maken en in de koelkast bewaren, zodat de smaken goed intrekken.

Vitello salade met courgetti

vitello salade met courgetti

Om de salade af te maken, verdeel ik de sla en de courgetti over een groot bord en leg ik de kalfsroosjes er bovenop. Dan schep ik voorzichtig wat saus in het hart van het vlees en over de rest van de salade. Ik garneer het geheel met wat extra kappertjes en ansjovisfilets voor nog meer smaak. Ik serveer de salade met een knapperig stokbrood en een glas Barolo, de beroemde rode wijn uit Piëmont die perfect past bij dit gerecht.

Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze vitello salade met courgetti als ik. Het is een heerlijke manier om een klassieker uit Piëmont te proeven en er je eigen twist aan te geven. Laat me weten wat jullie ervan vinden in de reacties of op social media. En vergeet niet om dit recept te delen met je vrienden en familie die ook van lekker eten houden. salade vitello tonnato

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Vitello salade met courgetti

Vitello salade met courgetti

Ken je klassiekers! En vitello tonato is er daar wel één van. We gaan er lekker mee aan de slag en maken er deze vitello salade met courgetti mee.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: tonijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 160kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 krop krul sla
  • kalfs fricandeau
  • kappertjes
  • ansjovis
  • 1 courgette

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 blikje tonijn
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels mayonaise
  • gemalen zwarte peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Je kunt de dag van te voren al beginnen met de dressing. Zo geef je hem de kans lekker in te trekken en dat komt de smaken alleen maar ten goede. Laat eerst het blikje tonijn uitlekken en doe het daarna in een kom. Doe alle ingrediënten erbij behalve de mayonaise. Met een staafmixer mix je het glad. Dan voeg je de mayonaise toe en klop het geheel tot een mooie gladde saus. (De dikte van yoghurt moet het hebben).
  • De volgende dag begin je met de courgette en de sla. Was de sla en de courgette goed en droog de sla in een slacentrifuge. Verdeel over een groot bord. De courgette draaien we door een spiralizer tot mooie spaghettireepjes. Ook deze leg je op het bord.
  • Verwarm daarna je oven voor op 200 graden om het stokbrood af te bakken.
  • Nu kun je ook alvast wat saus op de groenten druppelen.
  • Vouw als laatste van de fricandeau mooie rozen en plaats deze op de salade. Met een lepeltje schep je voorzichtig de saus in het hart van het vlees. De rest van de salade garneer je met wat kappertjes, ansjovisfilets en nog meer van de saus.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Vitello salade met courgetti? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

salade vitello tonnato tonato

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Vitello salade met courgetti met ansjovis

8 gedachten over “Vitello salade met courgetti met ansjovis”

  1. Pingback: Vitello salade met huisgemaakte pesto - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde romeinse sla van de bbq - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Courgetti noodles met biefstukreepjes - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Courgetti met gebakken kip en persillade - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Zalm uit de oven met courgetti en paprika's - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Op de huid gebakken zalm met courgetti - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept