Vitello salade met courgetti met ansjovis

Ken je klassiekers! En vitello tonato is er daar wel één van. We gaan er lekker mee aan de slag en maken er deze vitello salade met courgetti mee.
Vitello salade met courgetti

Vitello salade met courgetti

Ken je klassiekers! En vitello tonato is er daar wel één van. We gaan er lekker mee aan de slag en maken er deze vitello salade met courgetti mee.  De geboortegrond van de Vitello ligt in Piëmont in Italië. Dit is bovendien één van de rijkste gebieden van Italië. En naast heerlijke gerechten uit deze regio komt ook de  super luxe wijn Barolo uit deze regio. Ook zijn er in deze regio de rijstvelden op de Po vlakte die voor een derde van de rijstproductie van Europa zorgen. En in het Noorden in de Langhe worden heerlijke truffels gevonden. Al met al een regio waar menig foodie zijn hart kan ophalen en zijn maag kan vullen.

Voor een mooie Vitello salade met courgetti heb je nodig:

Vitello salade met courgetti
  • één krop krul sla
  • kalfs fricandeau
  • kappertjes
  • ansjovis
  • 1 courgette
Voor de dressing heb je nodig:
  • 1 blikje tonijn
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper

En zo maak je de Vitello salade met courgetti:

-Je kunt de dag van te voren al beginnen met de dressing. Zo geef je hem de kans lekker in te trekken en dat komt de smaken alleen maar ten goede. Laat eerst het blikje tonijn uitlekken en doe het daarna in een kom. Doe alle ingrediënten erbij behalve de mayonaise. Met een staafmixer mix je het glad. Dan voeg je de mayonaise toe en klop het geheel tot een mooie gladde saus. (De dikte van yoghurt moet het hebben).

-De volgende dag begin je met de courgette en de sla. Was de sla en de courgette goed en droog de sla in een slacentrifuge. Verdeel over een groot bord. De courgette draaien we door een spiralizer tot mooie spaghettireepjes. Ook deze leg je op het bord.

-Verwarm daarna je oven voor op 200 graden om het stokbrood af te bakken.

-Nu kun je ook alvast wat saus op de groenten druppelen.

-Vouw als laatste van de fricandeau mooie rozen en plaats deze op de salade. Met een lepeltje schep je voorzichtig de saus in het hart van het vlees. De rest van de salade garneer je met wat kappertjes, ansjovisfilets en nog meer van de saus.

Vitello salade met courgetti

Vitello salade met courgetti

Ken je klassiekers! En vitello tonato is er daar wel één van. We gaan er lekker mee aan de slag en maken er deze vitello salade met courgetti mee.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: tonijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

staafmixer
slacentrifuge
Spiralizer

Ingrediënten: 

  • 1 krop krul sla
  • kalfs fricandeau
  • kappertjes
  • ansjovis
  • 1 courgette

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 blikje tonijn
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Je kunt de dag van te voren al beginnen met de dressing. Zo geef je hem de kans lekker in te trekken en dat komt de smaken alleen maar ten goede. Laat eerst het blikje tonijn uitlekken en doe het daarna in een kom. Doe alle ingrediënten erbij behalve de mayonaise. Met een staafmixer mix je het glad. Dan voeg je de mayonaise toe en klop het geheel tot een mooie gladde saus. (De dikte van yoghurt moet het hebben).
  • De volgende dag begin je met de courgette en de sla. Was de sla en de courgette goed en droog de sla in een slacentrifuge. Verdeel over een groot bord. De courgette draaien we door een spiralizer tot mooie spaghettireepjes. Ook deze leg je op het bord.
  • Verwarm daarna je oven voor op 200 graden om het stokbrood af te bakken.
  • Nu kun je ook alvast wat saus op de groenten druppelen.
  • Vouw als laatste van de fricandeau mooie rozen en plaats deze op de salade. Met een lepeltje schep je voorzichtig de saus in het hart van het vlees. De rest van de salade garneer je met wat kappertjes, ansjovisfilets en nog meer van de saus.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vitello salade met courgetti

vitello salade met courgetti

Serveer ten slotte je salade met een goede Italiaanse wijn en een heerlijk stuk stokbrood: Heerlijk Happen.

Wil je meer recepten uitproberen zoals Vitello salade met courgetti? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

1 gedachte over “Vitello salade met courgetti met ansjovis”

  1. Pingback: Vitello salade met huisgemaakte pesto - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept