Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden
Neem een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Snij de bloemkool in kleine roosjes en verspreid ze over het bakblik. Giet de olijfolie erover en bestrooi met de ras-el-hanout. Zorg dat er overal een laagje olie en kruiden over de bloemkool zit. Zet in de oven voor 25 minuten.
Snij de ui in ringen of snipper hem, en hak de peterselie fijn, zet apart tot gebruik.
In een grote koekenpan rul je het gehakt. Let op duw het vlees niet helemaal kapot tot kleine korrels maar zorg dat het een beetje wat grotere brokken blijven. Breng op smaak met zout, peper en evt wat gehaktkruiden.
Rooster in een kleine koekenpan de pijnboompitjes.
Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een maatbeker of een oud groenten potje en klop of schud tot je een mooie gladde dressing hebt.
Haal de bloemkool uit de oven en schenk de vinaigrette erover. Hussel het en voeg dan de ui, pijnboompitjes en peterselie toe.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Warme bloemkool salade met gehakt
Amount per Serving
Calories
368
% Daily Value*
Fat
31
g
48
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
53
mg
18
%
Sodium
146
mg
6
%
Potassium
673
mg
19
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
106
IU
2
%
Vitamin C
78
mg
95
%
Calcium
64
mg
6
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.