Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Meng alle ingrediënten en kneed er een bal van, bestuif af en toe met bloem.
Zet een pan met dikke bodem op laag vuur, bestuif de bodem daarvan ook met bloem en wacht tot de bloem goudgeel kleurt. Druk dan de deegbal enigszins plat in de pan en wacht tot de massa gerezen is.
Controleer of de onderkant mooi kleurt en draai het brood na tien tot vijftien minuten om. Bak de andere kant bruin. Het brood zou dan gaar moeten zijn.
Het brood is gaar als je een satéprikker in het midden van het brood steekt en hij schoon eruit komt.
Puntje van aandacht: Doordat we met een open pan op open vuur bakken zijn er geen exacte temperaturen te geven. Te heet is sowieso funest, let dus op dat je op laag vuur bakt en als het wat langer duurt dan is dat geen probleem.
Je kunt het brood even wat laten afkoelen en dan direct serveren.
Heerlijk Happen!
Tip van Martijn: Super easy is om het brood aan twee kanten te bakken en vervolgens in een oven verder te laten garen. Zo heeft het brood wel de mooie bruine aangebakken zijdes en heb je weer ruimte op je kookplaat.