Wit pan gebakken soda bread

Wit pan gebakken soda bread

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een diner in een restaurant is niet compleet zonder een lekker stukje brood toch? Samen met Martijn Kajuiter (Michelinster chef) maakte ik dit jaar bij mij thuis een heerlijk Kerstmenu. Martijn heeft jaren in Ierland gewoond en daar leiding gegeven in de keuken van een één ster Michelinster restaurant. Het menu wat we met hem gaan maken heeft dus deels ook invloeden vanuit de Ierse keuken. En dit wit pan gebakken soda bread is een heerlijke starter. Het volgende recept is dan ook het gene wat je erop smeert…. maar daar moeten jullie nog even op wachten. Eerst dus dit brood, wij bakten het in een pan, maar de oven mag ook hoor! Een recept voor irish soda bread

Wit pan gebakken soda bread

Wit pan gebakken soda bread

Wat voor mijzelf het heerlijke aan het Ierse soda Bread is, is dat het niet hoeft te rijzen. We gaan gewoon gelijk aan de slag en bakken maar. Het in de pan bakken neemt wel wat tijd in beslag maar omdat we het op heel laag vuur laten garen kun je ondertussen de rest van de recepten maken. De korst wordt lekker stevig en krokant, en de binnenkant mooi gaar, en je serveert het natuurlijk lekker warm.

Wit pan gebakken soda bread

Oh en ondanks dat Martijn een ervaren sterrenchef is, is dit feestelijke en veelzijdige menu zonder twijfel toegankelijk voor iedereen! We hebben zorgvuldig gezocht naar heerlijke gerechtjes, zoals dit verrukkelijke brood, waarvan je met plezier met je dierbaren aan tafel zult genieten.

Bovendien kun je dit gerecht al van tevoren bereiden, zodat je tijdens de kerstdagen niet al te lang in de keuken hoeft te staan. Dus, laten we snel aan de slag gaan en genieten van deze heerlijke culinaire creaties!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Wit pan gebakken soda bread

Wit pan gebakken soda bread

Een diner zonder brood kan natuurlijk niet! We maken dit heerlijke Ierse soda Bread.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 67 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Ierse
Trefwoord: baking soda, bloem, karnemelk
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 310kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Meng alle ingrediënten en kneed er een bal van, bestuif af en toe met bloem.
  • Zet een pan met dikke bodem op laag vuur, bestuif de bodem daarvan ook met bloem en wacht tot de bloem goudgeel kleurt. Druk dan de deegbal enigszins plat in de pan en wacht tot de massa gerezen is.
  • Controleer of de onderkant mooi kleurt en draai het brood na tien tot vijftien minuten om. Bak de andere kant bruin. Het brood zou dan gaar moeten zijn. 
  • Het brood is gaar als je een satéprikker in het midden van het brood steekt en hij schoon eruit komt. 
  • Puntje van aandacht: Doordat we met een open pan op open vuur bakken zijn er geen exacte temperaturen te geven. Te heet is sowieso funest, let dus op dat je op laag vuur bakt en als het wat langer duurt dan is dat geen probleem.
  • Je kunt het brood even wat laten afkoelen en dan direct serveren.
  • Heerlijk Happen!
Tip van Martijn: Super easy is om het brood aan twee kanten te bakken en vervolgens in een oven verder te laten garen. Zo heeft het brood wel de mooie bruine aangebakken zijdes en heb je weer ruimte op je kookplaat. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere versie van het soda bread proberen? Of wat uit de Ierse keuken? Probeer onderstaande gerechtjes maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept soda bread

Start » Recepten » bijgerechten » Wit pan gebakken soda bread

3 gedachten over “Wit pan gebakken soda bread”

  1. Pingback: Homemade Irish soda bread met rozijnen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Huisgemaakt Iers soda roggebrood - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Irish stew met soda bread uit Ierland - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept