Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de stronken witlof, haal eventueel de lelijke blaadjes aan de buitenkant weg. Bak ze vervolgens met de snijkant naar beneden in een grote gietijzeren pan met wat boter tot ze bruin beginnen te kleuren. Leg het deksel op de pan en laat stoven voor 8 minuutjes.
Na het stoven draai je de stronken witlof om met de snijkant naar boven.
Druppel de honing over de witlof en bestrooi met peper en zout.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakjes en leg deze bovenop de witlof.
Dek de appel af met de in plakken gesneden brie. Strooi wat nootjes op de brie en wat blaadjes tijm.
Zet in de oven tot de brie mooi is gesmolten en een beetje begint te kleuren.
Heerlijk Happen!
Serveer met een lekkere puree van aardappel en pastinaak.
Nutrition Facts
Witlof met brie en appel uit de oven
Amount per Serving
Calories
209
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
61
mg
20
%
Sodium
444
mg
19
%
Potassium
91
mg
3
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
480
IU
10
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
98
mg
10
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.