Tijdens de vegan switch challenge eet je behoorlijk veel salades en dat kan op een gegeven moment best een beetje gaan vervelen. Maar gelukkig is er ook afwisseling met bijvoorbeeld soep.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Voordat we beginnen met de wortel kikkererwtensoep, verwarm eerst je oven voor op 180 graden
Pel vervolgens de ui en snipper deze. Snij de wortels in plakjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Spoel de kikkererwten af en strooi ze uit op een bakblik.
Voeg de ui, wortel en knoflooktenen aan het bakblik toe en strooi hier het paprikapoeder overheen. Schep de olie erop en hussel alle groente.
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor een minuutje of dertig en haal hem er dan uit.
Schep alles in een soeppan en voeg hier kokend water aan toe. Zo veel zodat alle groente onderwater staan en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat daarna nog eventjes een minuutje of 10 pruttelen.
Neem ten slotte je staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde soep. Serveer met wat losse kikkererwtjes en een beetje extra paprikapoeder
Nutrition Facts
Wortel kikkererwtensoep
Amount per Serving
Calories
142
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.3
g
2
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
159
mg
7
%
Potassium
513
mg
15
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
16824
IU
336
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
65
mg
7
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.