Tijdens de vegan switch challenge eet je behoorlijk veel salades en dat kan op een gegeven moment best een beetje gaan vervelen. Maar gelukkig is er ook afwisseling met bijvoorbeeld soep. Nou ben ik dol op soepjes van geroosterde groente en dat is precies wat we gaan doen bij deze soep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon en dat lijkt behoorlijk veel. De soep wordt gegeten tijdens de “vegan” dagen van de challenge en dus heb je ook best wat voedingsstoffen nodig. Hier voor jullie het recept voor een vegan switch wortel kikkererwtensoep. kikkererwtensoep soep

Dit heb je nodig voor Een vegan switch wortel kikkererwtensoep
- 400 gram wortelen
- 200 gram kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 grote witte ui
- een aantal chilivlokken ( naar smaak)
- 1/2 groentebouillonblokje
En zo maak je het een vegan switch wortel kikkererwtensoep:
Voordat we beginnen met de wortel kikkererwtensoep, verwarm eerst je oven voor op 180 graden
Pel vervolgens de ui en snipper deze. Snij de wortels in plakjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Spoel de kikkererwten af en strooi ze uit op een bakblik.
Voeg de ui, wortel en knoflooktenen aan het bakblik toe en strooi hier het paprikapoeder overheen. Schep de olie erop en hussel alle groente.
Een vegan switch wortel kikkererwtensoep
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor een minuutje of dertig en haal hem er dan uit.
Schep alles in een soeppan en voeg hier kokend water aan toe. Zo veel zodat alle groente onderwater staan en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat daarna nog eventjes een minuutje of 10 pruttelen.
Een vegan switch wortel kikkererwtensoep

Neem ten slotte je staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde soep. Serveer met wat losse kikkererwtjes en een beetje extra paprikapoeder: Heerlijk Happen!

Serveertip:
Bij dit recept, vegan switch wortel kikkererwtensoep worden tijdens de challenge ook rozemarijn aardappeltjes gegeten. Dan kun je deze soep echt als diner eten. Voeg daarvoor 200 gram aardappeltjes toe aan het bakblik. De aardappeltjes heb je eerst in blokjes gesneden en in een kom op smaak gebracht met peper, zout, verse rozemarijn en 2 el olijfolie. Leg ze apart op het bakblik en voeg deze dus niet toe aan de soep maar serveer ze apart bij de wortel kikkererwtensoep.

Een vegan switch wortel kikkererwtensoep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram wortelen
- 200 gram kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 grote witte ui
- een aantal chilivlokken - naar smaak
- 1/2 groentebouillonblokje
En zo maak je het:
- Voordat we beginnen met de wortel kikkererwtensoep, verwarm eerst je oven voor op 180 graden
- Pel vervolgens de ui en snipper deze. Snij de wortels in plakjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Spoel de kikkererwten af en strooi ze uit op een bakblik.
- Voeg de ui, wortel en knoflooktenen aan het bakblik toe en strooi hier het paprikapoeder overheen. Schep de olie erop en hussel alle groente.
- Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor een minuutje of dertig en haal hem er dan uit.
- Schep alles in een soeppan en voeg hier kokend water aan toe. Zo veel zodat alle groente onderwater staan en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat daarna nog eventjes een minuutje of 10 pruttelen.
- Neem ten slotte je staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde soep. Serveer met wat losse kikkererwtjes en een beetje extra paprikapoeder
Pingback: Kruidige wortel broccolisoep van overgebleven groente - Heerlijke Happen
Pingback: Zelf kruidnootjes maken met je kinderen - Heerlijke Happen
Pingback: Filodeeg loempia uit de oven met kippendij - Heerlijke Happen
Pingback: Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst - Heerlijke Happen
Pingback: Vegetarische wortel paprikasoep - Heerlijke Happen
Pingback: Een Vegan switch lunch salade - Heerlijke Happen
Een fantastische soep
Pingback: Basisrecept krokante kikkererwten - Heerlijke Happen