Mix 5 el Yofresh met 1 el Franse mosterd, sap van ½ citroen, 2 geperste knoflookteentjes, peterselie, cayenne, peper en chili. Werk af met slagroom voor romige textuur.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een kommetje erbij en doe hierin 5 eetlepels yofresh. Voeg hier 1 el Franse mosterd aan toe.
Pers een halve citroen uit voeg ook dit aan het kommetje toe. Mix het geheel tot een gladde saus.
Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg ook deze toe.
Met een beetje pit door de cayennepeper en het chilipoeder.
De kruiden / specerijen toevoegen
Hak de peterselie fijn, ik heb 5 takjes platte peterselie gebruikt.
De dip van buurman Marco is niet super pittig maar heeft wel een pittige ondertoon, dat komt door het Cayennepoeder, de peper en de chili. Je kunt hier best wat van toevoegen dus. Hier moet je dus zelf een beetje aanvoelen hoeveel je toevoegt, maar hij mag best een beetje pit hebben!
Als laatste pak je voor de dip van Marco de slagroom erbij en spuit je een flinke toef erbij. Roer het geheel en zorg dat het een lekkere lobbige substantie wordt. Spuit er desnoods wat extra slagroom bij. Doordat de slagroom zoet is geeft dit een hele lekkere smaak aan het sausje.
Tip: Laat de dip 30 min rusten voor optimale smaak
Bewaar max 3 dagen in de koelkast
Voor minder pit: gebruik minder cayenne en chili
Nutrition Facts
Yoghurt mayo dip
Amount per Serving
Calories
100
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.