De beroemde dip van buurman Marco

Toen wij in Andel kwamen wonen leerden wij onze buurman Marco op een vrij bijzondere wijze kennen. Op twitter kon je zoeken op gebruikers uit de buurt, en zo stuitten we op de altijd cryptische maar wel grappige tweets van Marco. Een uitnodiging bij één van zijn BBQ’s accepteerden we en niet snel daarna werd zijn stiefdochter onze vaste oppas. (Overigens woont hij niet direct naast ons maar op loopafstand maar toch noemen we hem buurman). Tijdens deze bbq’s serveert Marco altijd een lekker dipsausje en door de jaren heen verheug ik me telkens weer op dit dipje. De laatste keer trok ik de stoute schoenen en heb ik hem om zijn geheime recept gevraagd! En nu dus ook voor jullie beschikbaar: De beroemde dip van buurman Marco.

de beroemde dip van buurman Marco
Een heerlijk sausje die gewoon bij een BBQ of feestje hoort!

Dit heb je nodig:

  • Yofresh ( yoghurt mayo )
  • slagroom uit spuitbus
  • cayenne poeder
  • vers gemalen peper
  • chilipeper
  • verse peterselie
  • Franse mosterd
  • citroensap
  • knoflook

En zo maak je het:

Nu moet ik er wel bij zeggen dat dit dus een recept op gevoel is! Ik kreeg er geen exacte verhoudingen bij omdat Marco dus zelf ook maar een beetje van dit en een beetje van dat doet… Maar ik zal hier de verhoudingen geven die ik zelf in dit bakje gebruikt heb. En ik moet zeggen: hij was goed gelukt en smaakte erg lekker.

Neem een kommetje erbij en doe hierin 5 eetlepels yofresh. Voeg hier 1 el Franse mosterd aan toe.

Pers een halve citroen uit voeg ook dit aan het kommetje toe. Mix het geheel tot een gladde saus.

Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg ook deze toe.

Met een beetje pit door de cayennepeper en het chilipoeder.

De kruiden / specerijen toevoegen

Hak de peterselie fijn, ik heb 5 takjes platte peterselie gebruikt.

Dit sausje is niet super pittig maar heeft wel een pittige ondertoon, dat komt door het Cayennepoeder, de peper en de chili. Je kunt hier best wat van toevoegen dus. Hier moet je dus zelf een beetje aanvoelen hoeveel je toevoegt, maar hij mag best een beetje pit hebben!

Als laatste pak je de slagroom erbij en spuit je een flinke toef erbij. Roer het geheel en zorg dat het een lekkere lobbige substantie wordt. Spuit er desnoods wat extra slagroom bij. Doordat de slagroom zoet is geeft dit een hele lekkere smaak aan het sausje.

De beroemde dip van buurman Marco

Et voila! Hét beroemde sausje van Marco waar ik me bij elke BBQ op verheug maar nu dus inmiddels ook zelf maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *