Puur eten. Gewoon goed eten zonder opsmuk dat kan met dit recept van zalm uit de oven met broccolipuree. We gebruiken in dit recept geen sausjes en andere toevoegingen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg de zalmmoten in de schaal en strooi er wat zeezout overheen. Daarna besprenkel je ze met wat olijfolie en strooi je de pijnboompitjes erop. Zet de schaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.
Terwijl de zalm staat te bakken maken we de broccolipuree. Neem een grote pan erbij en vul deze met water en strooi er wat zout in. Doe de broccoliroosjes in de pan en kook ze tot ze zacht zijn.
Snij de tomaatjes in kleine stukjes, leg deze apart tot gebruik.
Giet de broccoli af als deze gaar is en doe terug in de pan, giet er een klein beetje olijfolie bij en stamp het dan tot puree.
In een kleine koekenpan bak je heel kort de fruits de mer op, daarna voeg je deze samen met de tomaatjes toe aan de broccoli en meng je het geheel door elkaar.
Pak ten slotte de borden erbij en schep eerst de puree erop, daarna schep je met een spatel de zalm uit de ovenschotel en leg je deze op de puree.
Heerlijk Happen.
Nutrition Facts
Zalm uit de oven met broccolipuree
Amount per Serving
Calories
316
% Daily Value*
Fat
0.2
g
0
%
Saturated Fat
0.03
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.03
g
Sodium
7
mg
0
%
Potassium
209
mg
6
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
59
IU
1
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
7
mg
1
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.