Zalm uit de oven met broccolipuree

Zalm uit de oven met broccolipuree

Zalm uit de oven met broccolipuree

Puur eten. Gewoon goed eten zonder opsmuk dat kan met dit recept van zalm uit de oven met broccolipuree. We gebruiken in dit recept geen sausjes en andere toevoegingen. Nu ben ik geen grote viseter maar deze zalm vind ik dan wel weer lekker. Met het velletje naar boven gebakken in de oven zodat hij een lekker krokant korstje krijgt. Het voordeel van deze vis is dat het een hele goede bron van omega 3 vetzuren is. Ik kan alleen maar aanraden om dus goede producten te kopen. Dat komt de smaak ten goede en natuurlijk ook je gezondheid. Genoeg gekletst we gaan lekker aan de slag.

Dit heb je nodig voor 2 personenZalm uit de oven met broccolipuree

  • 2 zalmmoten met huid
  • 1 bakje fruits de mer
  • 2 stronken broccoli
  • pijnboompitjes
  • olijfolie extra vergine
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • zout/peper

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

-Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg de zalmmoten in de schaal en strooi er wat zeezout overheen. Daarna besprenkel je ze met wat olijfolie en strooi je de pijnboompitjes erop. Zet de schaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.

-Terwijl de zalm staat te bakken maken we de broccolipuree. Neem een grote pan erbij en vul deze met water en strooi er wat zout in. Doe de broccoliroosjes in de pan en kook ze tot ze zacht zijn.

-Snij de tomaatjes in kleine stukjes, leg deze apart tot gebruik.

-Giet de broccoli af als deze gaar is en doe terug in de pan, giet er een klein beetje olijfolie bij en stamp het dan tot puree.

-In een kleine koekenpan bak je heel kort de fruits de mer op, daarna voeg je deze samen met de tomaatjes toe aan de broccoli en meng je het geheel door elkaar.Zalm uit de oven met broccolipuree

Zalm uit de oven met broccolipuree

Pak ten slotte de borden erbij en schep eerst de puree erop, daarna schep je met een spatel de zalm uit de ovenschotel en leg je deze op de puree. Heerlijk Happen!

 

Dit was weer een recept uit de serie #kickstartjevetverbranding van Liesbeth Booij. Ik heb zelf de puree aangepast door er de fruits de mer aan toe te voegen en dat was zeker een fijne aanvulling. Voor meer check je even haar website op : www.liesbethbooij.com

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *