Zalm uit de oven met broccolipuree

Zalm uit de oven met broccolipuree

Geschatte leestijd: 3 minuten

Puur eten. Gewoon goed eten zonder opsmuk dat kan met dit recept van zalm uit de oven met broccolipuree. We gebruiken in dit recept voor zalm uit de oven met broccoli geen sausjes en andere toevoegingen. Nu ben ik geen grote viseter maar deze zalm vind ik dan wel weer lekker. Met het velletje naar boven gebakken in de oven zodat hij een lekker krokant korstje krijgt. We maken zalm uit de oven met groenten.

Het voordeel van deze vis is dat het een hele goede bron van omega 3 vetzuren heeft. Ik kan alleen maar aanraden om dus goede producten te kopen. Dat komt de smaak ten goede en natuurlijk ook je gezondheid.

Omega 3-vetzuren zijn gezond omdat ze een aantal belangrijke functies vervullen in het lichaam en verschillende gezondheidsvoordelen bieden zoals Hart- en hersengezondheid verbeteren

Genoeg gekletst we gaan lekker aan de slag.

Zalm uit de oven met broccolipuree

En zo maak je de zalm uit de oven met broccolipuree:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

-Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg de zalmmoten in de schaal en strooi er wat zeezout overheen. Daarna besprenkel je ze met wat olijfolie en strooi je de pijnboompitjes erop. Zet de schaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.

-Terwijl de zalm staat te bakken maken we de broccolipuree. Neem een grote pan erbij en vul deze met water en strooi er wat zout in. Doe de broccoliroosjes in de pan en kook ze tot ze zacht zijn.

-Snijd de tomaatjes in kleine stukjes, leg deze apart tot gebruik.

-Giet de broccoli af als deze gaar is en doe terug in de pan, giet er een klein beetje olijfolie bij en stamp het dan tot puree.

Zalm uit de oven met broccolipuree

-In een kleine koekenpan bak je heel kort de fruits de mer op, daarna voeg je deze samen met de tomaatjes toe aan de broccoli en meng je het geheel door elkaar.

Zalm uit de oven met broccolipuree

Pak ten slotte de borden erbij en schep eerst de puree erop, daarna schep je met een spatel de zalm uit de ovenschotel en leg je deze op de puree. Heerlijk Happen!

Dit was weer een recept uit de serie #kickstartjevetverbranding van Liesbeth Booij. Ik heb zelf de puree aangepast door er de fruits de mer aan toe te voegen en dat was zeker een fijne aanvulling op het recept zalm uit de oven met broccoli. Voor meer check je even haar website op : www.liesbethbooij.com

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm uit de oven met broccolipuree

Zalm uit de oven met broccolipuree

Puur eten. Gewoon goed eten zonder opsmuk dat kan met dit recept van zalm uit de oven met broccolipuree. We gebruiken in dit recept geen sausjes en andere toevoegingen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: broccoli, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 316kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 zalmmoten met huid
 • 1 bakje fruits de mer
 • 2 stronken broccoli
 • pijnboompitjes
 • olijfolie extra vergine
 • 6 zongedroogde tomaatjes
 • zout
 • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
 • Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg de zalmmoten in de schaal en strooi er wat zeezout overheen. Daarna besprenkel je ze met wat olijfolie en strooi je de pijnboompitjes erop. Zet de schaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.
 • Terwijl de zalm staat te bakken maken we de broccolipuree. Neem een grote pan erbij en vul deze met water en strooi er wat zout in. Doe de broccoliroosjes in de pan en kook ze tot ze zacht zijn.
 • Snij de tomaatjes in kleine stukjes, leg deze apart tot gebruik.
 • Giet de broccoli af als deze gaar is en doe terug in de pan, giet er een klein beetje olijfolie bij en stamp het dan tot puree.
 • In een kleine koekenpan bak je heel kort de fruits de mer op, daarna voeg je deze samen met de tomaatjes toe aan de broccoli en meng je het geheel door elkaar.
 • Pak ten slotte de borden erbij en schep eerst de puree erop, daarna schep je met een spatel de zalm uit de ovenschotel en leg je deze op de puree.
 • Heerlijk Happen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de zalm uit de oven met broccolipuree? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm uit de oven met broccolipuree

zalm uit de oven met groenten

1 gedachte over “Zalm uit de oven met broccolipuree”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept