Een snel, gezond en smaakvol recept met malse zalm, witte asperges en zilte zeekraal uit de oven. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en feestelijk genoeg voor gasten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de asperges met een dunschiller vanaf net onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. ( of koop ze geschild )
Kook de asperges 12-15 minuten in een aspergepan óf stoom ze 15 minuten in een stoomoven.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem een ovenschaal erbij en druppel olijfolie op de bodem, leg de asperges erop en druppel hier ook wat olie op. Leg de zalm erop en bestrooi deze met persillade.
Dek af met alu-folie en zet voor 25 tot 30 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
Bak de zeekraal kort (1-2 minuten) in een hete pan. De zeekraal hoeft alleen even te slinken. Let op: niet te lang bakken omdat zeekraal van nature al zout is.
Heerlijk Happen!
Serveer er rijst of een lekkere puree bij.
Nutrition Facts
Zalm uit de Oven met Witte Asperges en Zeekraal
Amount per Serving
Calories
51
% Daily Value*
Fat
0.4
g
1
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
5
mg
0
%
Potassium
510
mg
15
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
1890
IU
38
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
60
mg
6
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.