We kunnen dit eigenlijk wel een insta-recept noemen. Ik plaatste het stapsgewijs in mijn stories. Je weet wel die korte filmpjes van vijftien seconden, daar kreeg ik al een hoop leuke reacties op. En ja hoor uiteindelijk de vraag of ik dan toch het recept had…. Nee dus want ik had zojuist de hele werkwijze laten zien. Maar het nadeel van deze stories is dus dat als je ze niet opslaat ze na vierentwintig uur verdwijnen. En zo verdween deze zalm uit de oven met asperges van het wereld wijde web om voor altijd verloren te zijn, of toch niet? Nee hoor ik heb het dus bij deze uitgeschreven en prijkt hij nu op mijn blog. Zalm ovenschotel
Makkelijker als dit gaat het niet worden dus voor een heerlijke gezonde maaltijd met zalm uit de oven met asperges kun je nu aan de slag.

Zalm uit de oven met asperges
Zeekraal wat is het eigenlijk? Het is een zoutverdragende succulent uit de amarantenfamilie. Een succulent is een soort vetplantje die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De amarantenfamilie is een vrij uitgebreide planten term want er behoren nogal wat planten in, maar ik zal je er een paar noemen. Zo ook de quinoa, spinazie, rode biet en snijbiet behoren tot deze familie.

Zeekraal kan onderwater staan in zeewater, vandaar dat ze ook wat zout smaken. Je kunt ze zowel rauw als gekookt eten. Als je ze verwarmt verkleuren ze meestal wel naar iets meer donker groen. Je moet wel een beetje oppassen dus met de hoeveelheid die je eet want ze zijn nogal zout. Vaak hoef je dus aanzZalm uit de oven met asperges niet heel veel extra zout toe te voegen.

Zalm uit de oven met asperges
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gr witte asperges ( geschild)
- 2 moten zalm
- zeekraal
- olijfolie
- Persillade kruidenmix
En zo maak je het:
- Schil de asperges ( of koop ze geschild ) en kook of stoom ze voor 15 minuten.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Neem een ovenschaal erbij en druppel olijfolie op de bodem, leg de asperges erop en druppel hier ook wat olie op. Leg de zalm erop en bestrooi deze met persillade.
- Dek af met alu-folie en zet voor 25 tot 30 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
- Bak in een koekenpannetje een minuutje of twee de zeekraal. Leg deze op de zalm als hij gaar is.
- Heerlijk Happen!
Net als ik dol op asperges? Of zalm zoals in Zalm uit de oven met asperges? Dan heb ik nog wel wat ideetjes voor je:
- Deze twee kleuren asperges plaattaart, een kunstwerkje!
- Of deze waterzooi met asperges en Hollandse garnaaltjes.
- Zalm rolletjes met witte asperges, zeker een goed idee.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zalm ovenschotel asperges met gerookte zalm uit de oven
Heerlijk. Genieten.
Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm in cava met pastinaak puree - Heerlijke Happen
Pingback: Aspergeragout in een leuk bakje - Heerlijke Happen
Pingback: zalm sashimi rijstwafel met avocado - Heerlijke Happen
Pingback: De schatten van Hollandse bodem - Heerlijke Happen
Pingback: Salade met zalm uit de oven en amandelschaafsel - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm gebakken in boter met noodles - Heerlijke Happen
Pingback: Witte asperges in bechamelsaus - Heerlijke Happen
Pingback: Zalmrolletje met witte asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Selderij asperge soep met makreel - Heerlijke Happen
Heerlijk is het aspergeseizoen!
Pingback: Risotto balletjes met Hollandse garnalen - Heerlijke Happen
Pingback: Zoete aardappel tray bake - Heerlijke Happen
Ik lust het elke dag wel
Pingback: Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat - Heerlijke Happen
Pingback: Mosselen met zeekraal en lamsoren - Heerlijke Happen
Pingback: Crown prince pompoen met romanesco - Heerlijke Happen
Pingback: Twee kleuren aspergequiche met zalm - Heerlijke Happen
Pingback: Koken op de Himalaya zoutsteen - Heerlijke Happen