Zalm uit de oven met asperges

Zalm uit de oven met asperges

Een insta-recept uitgeschreven en nu hier op mijn blog!
Zalm uit de oven met asperges

We kunnen dit eigenlijk wel een insta-recept noemen. Ik plaatste het stapsgewijs in mijn stories. Je weet wel die korte filmpjes van vijftien seconden, daar kreeg ik al een hoop leuke reacties op. En ja hoor uiteindelijk de vraag of ik dan toch het recept had…. Nee dus want ik had zojuist de hele werkwijze laten zien. Maar het nadeel van deze stories is dus dat als je ze niet opslaat ze na vierentwintig uur verdwijnen. En zo verdween deze zalm uit de oven met asperges van het wereld wijde web om voor altijd verloren te zijn, of toch niet? Nee hoor ik heb het dus bij deze uitgeschreven en prijkt hij nu op mijn blog. Makkelijker als dit gaat het niet worden dus voor een heerlijke gezonde maaltijd met zalm uit de oven met asperges kun je nu aan de slag.

Zalm uit de oven met asperges
Met maar een paar ingrediënten een top maaltijd.
Zalm uit de oven met asperges

Zalm uit de oven met asperges

Een insta-recept uitgeschreven en nu hier op mijn blog!
5 van 8 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: asperges, persillade, zalm, zeekraal
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

aspergepan / stoomoven

Ingrediënten:

En zo maak je het:

  • Schil de asperges ( of koop ze geschild ) en kook of stoom ze voor 15 minuten.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een ovenschaal erbij en druppel olijfolie op de bodem, leg de asperges erop en druppel hier ook wat olie op. Leg de zalm erop en bestrooi deze met persillade.
  • Dek af met alu-folie en zet voor 25 tot 30 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
  • Bak in een koekenpannetje een minuutje of twee de zeekraal. Leg deze op de zalm als hij gaar is.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer er rijst of een lekkere puree bij. 
Wat vind je van dit recept?
Zalm uit de oven met asperges
Zeekraal is lekker zout, pas wel op met de hoeveelheid dus.

Zalm uit de oven met asperges

Zeekraal wat is het eigenlijk? Het is een zoutverdragende succulent uit de amarantenfamilie. Een succulent is een soort vetplantje die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De amarantenfamilie is een vrij uitgebreide planten term want er behoren nogal wat planten in, maar ik zal je er een paar noemen. Zo ook de quinoa, spinazie, rode biet en snijbiet behoren tot deze familie.

Zeekraal kan onderwater staan in zeewater, vandaar dat ze ook wat zout smaken. Je kunt ze zowel rauw als gekookt eten. Als je ze verwarmt verkleuren ze meestal wel naar iets meer donker groen. Je moet wel een beetje oppassen dus met de hoeveelheid die je eet want ze zijn nogal zout. Vaak hoef je dus aanzZalm uit de oven met asperges niet heel veel extra zout toe te voegen.

Net als ik dol op asperges? Of zalm zoals in Zalm uit de oven met asperges? Dan heb ik nog wel wat ideetjes voor je:

Zalm uit de oven met asperges
Serveer eventueel nog een lekkere puree erbij.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

9 gedachten over “Zalm uit de oven met asperges”

  1. Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zalm in cava met pastinaak puree - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Aspergeragout in een leuk bakje - Heerlijke Happen

  5. Pingback: zalm sashimi rijstwafel met avocado - Heerlijke Happen

  6. Pingback: De schatten van Hollandse bodem - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Salade met zalm uit de oven en amandelschaafsel - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Zalm gebakken in boter met noodles - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept