Als het seizoen dan eenmaal daar is volgende de recepten elkaar in hoog tempo op. Je wil nou eenmaal volop genieten van dat witte goud voor zo lang het kan.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.
Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.
Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
Maak de rolletjes: Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange, dunne linten van de komkommer. Leg een komkommerlint plat neer. Bedek het lint in de lengte met plakjes gerookte zalm. Schep een kleine hoeveelheid van de witlofsalade aan één uiteinde van het met zalm belegde lint. Rol het geheel voorzichtig maar stevig op, beginnend bij de kant met de salade. Zet het rolletje rechtop op een bord.
Serveren
Snijd de gekookte/gestoomde asperges schuin in twee of drie stukken. Rangschik de aspergestukken naast de zalmrolletjes op de borden. Garneer eventueel met verse peterselie. Serveer direct