Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was de mosselen en laat ze uitlekken in een vergiet.
Hak / snijd / snipper de paprika's, knoflook, sjalotten, rode peper, en peterselie en bewaar in kommetjes.
Verhit de plancha.
Verdeel de mosselen over de plancha en strooi alle gehakte groenten erop. Met een spatel schep je de schelpen om.
Op het moment dat de mosselen hun schelpen openen blus je ze af met de wijn en laat je ze nog even bakken tot ze goed openstaan. Al met al liggen ze een goede 5 tot 6 minuten op de plancha.
Neem een schaal of een kom erbij en met een schuimspaan schep je de mosselen erin. Serveer direct.
Heerlijk Happen!
-Serveer met een lekker stuk stokbrood en wat dipsausjes.
Nutrition Facts
Zeeuwse mosselen van de plancha
Amount per Serving
Calories
281
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
71
mg
24
%
Sodium
738
mg
32
%
Potassium
1115
mg
32
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
3394
IU
68
%
Vitamin C
154
mg
187
%
Calcium
86
mg
9
%
Iron
11
mg
61
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.