Zeeuwse mosselen van de plancha

Zeeuwse mosselen van de plancha

Fire up the bbq! We maken een super makkelijk mosselgerechtje op de plancha en zitten in no-time aan tafel!
Zeeuwse mosselen van de plancha

Gemak dient de mens toch? Nou ik heb deze keer echt een heel gemakkelijk recept! Het is zomertijd en dat vraagt om een lekker zomers recept. We warmen de bbq op en gaan aan de slag met de plancha grill. Wellicht in Nederland wat minder bekend, maar dit Mediterraanse gerechtje zal je doen verrassen. In bereiding én in smaak. Heb je een gas bbq dan heb je vrij standaard al een plancha grill erbij. ( Heb je die niet dan zouden deze Zeeuwse mosselen van de plancha ook op een platte grill / tepan yaki plaat gemaakt kunnen worden )

Dit is mijn tweede recept in de reeks van de #mosselchallenge van Mosselen.nl. Met deze keer een gerecht dat je binnen 20 minuten op tafel zet. Het meeste werk zit hem deze keer eigenlijk in het fijnhakken van de groenten en de rode peper. Ben je geen fan van pittig eten dan laat je het pepertje gewoon weg. We serveren de mosselen van de bbq met een lekker stukje stokbrood en wat dipjes.

Zeeuwse mosselen van de plancha
Zeeuwse mosselen van de plancha

Zeeuwse mosselen van de plancha

Fire up the bbq! We maken een super makkelijk mosselgerechtje op de plancha en zitten in no-time aan tafel!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: BBQ
Keuken: European
Trefwoord: geroosterde paprika, knoflook, mosselen, peterselie, rode peper, sjalot
Voorbereidingstijd: 14 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

bbq / plancha grill

Ingrediënten: 

  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijngehakt
  • 4 el verse peterselie - fijngehakt
  • 3 geroosterde paprika's - uit pot
  • 100 ml witte wijn
  • peper / zout
  • 1 rode peper - fijngehakt

En zo maak je het:

  • Was de mosselen en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Hak / snijd / snipper de paprika's, knoflook, sjalotten, rode peper, en peterselie en bewaar in kommetjes.
  • Verhit de plancha.
  • Verdeel de mosselen over de plancha en strooi alle gehakte groenten erop. Met een spatel schep je de schelpen om.
  • Op het moment dat de mosselen hun schelpen openen blus je ze af met de wijn en laat je ze nog even bakken tot ze goed openstaan. Al met al liggen ze een goede 5 tot 6 minuten op de plancha.
  • Neem een schaal of een kom erbij en met een schuimspaan schep je de mosselen erin. Serveer direct.
  • Heerlijk Happen!
-Serveer met een lekker stuk stokbrood en wat dipsausjes. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
mosselen van de bbq
De mosselen gaan rechtstreeks op de plancha.

Zeeuwse mosselen van de plancha

Wie had dat gedacht? Mosselen van de bbq! Zo zie je maar hoe veelzijdig deze schelpdiertjes zijn. Naast dat ze supergezond zijn, zijn ze dus ook binnen no-time klaar te maken. Zorg dat je je plancha goed verhit zodat de schelpen helemaal openstaan als je ze eraf schept. Gebruik hiervoor een schuimspaan en schep ze in een grote schaal.

Wil je nog meer lekkere mosselreceptjes maken? Laat me je dan inspireren met onderstaande toppers!

Deze blog ” Zeeuwse mosselen van de plancha ” is geschreven in samenwerking met Mosselen.nl

2 gedachten over “Zeeuwse mosselen van de plancha”

  1. Pingback: Gevulde tomaten met mossel salade - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept