Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kippenpoten in twee delen, de dij en de drumsticks. Kruid ze met kipkruiden en wrijf goed in.
Zet je bbq aan en zet de paella pan in de uitsparing. Voeg wat olie toe aan de pan en bak op middelhoog vuur de kip. Als de kip zo goed als gaar is leg je deze op het rooster erboven zodat ze nog verder meegaren.
Voeg de paprika, ui en doperwten toe aan de pan en bak voor een paar minuutjes.
Dan kan de tomatenpulp erbij en de saffraan met het water waarin de draadjes hebben geweekt. Roer even door en giet de bouillon erbij.
Dan kan de paella rijst erbij en roer het geheel goed, breng aan de kook en laat het rustig staan zodat de rijst al het vocht in zich kan opnemen. Zo nu en dan even voorzichtig roeren.
Na ongeveer 20-25 minuten koken van de rijst, wanneer deze bijna gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen, voeg je de chorizo, zeevruchten en de kip (van het rooster) toe aan de pan. Laat nog 5 minuten meewarmen
Serveer met bijvoorbeeld wat verse peterselie en citroen schijfjes.
Geen BBQ? Gebruik een grote paellapan of hapjespan op hoog vuur op het fornuis. Volg verder de stappen zoals beschreven.
Niet iedereen heeft natuurlijk een BBQ als deze, je kunt het ook op een open vuur bbq maken.
Nutrition Facts
Zeevruchten paella met kippendij
Amount per Serving
Calories
1427
% Daily Value*
Fat
71
g
109
%
Saturated Fat
21
g
131
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
13
g
Monounsaturated Fat
24
g
Cholesterol
317
mg
106
%
Sodium
2498
mg
109
%
Potassium
1243
mg
36
%
Carbohydrates
89
g
30
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
100
g
200
%
Vitamin A
1359
IU
27
%
Vitamin C
93
mg
113
%
Calcium
124
mg
12
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.