De zon laat zich steeds vaker zien en daar kunnen we allemaal weer heel blij mee zijn. Lange avonden in de tuin, onder het genot van een lekker wijntje en een fijne maaltijd. Ik was dan ook erg blij toen ik werd benaderd om met Campingaz een samenwerking aan te gaan! De 4 Series Premium S werd bij mij afgeleverd met een aantal fijne Culinary Modulars. Ofwel hele fijne accessoires om je buitenkeuken in de breedste zin van het woord te kunnen gebruiken. Met dit recept voor zeevruchten paella met kippendij gaan we aan de slag met de paella-pan. Als je wel eens in Spanje op vakantie bent geweest heb je ongetwijfeld paella gegeten! En nu halen we een stukje Spaanse zon op tafel met dit fijne gerecht gewoon hier in Nederland. paella rijst
De 4 Series Premium S

Dit is een gas barbecue, je krijgt de buitenkeuken met alle onderdelen in een grote doos aangeleverd. De montage gaat vrij gemakkelijk want er zit een uitgebreide beschrijving met plaatjes bij. Als je alle onderdelen een beetje op volgorde legt heb je hem in ongeveer twee uur tijd in elkaar gezet. Het kook oppervlak van deze BBQ is enorm te noemen! Naast het gedeelte waar je de Culinary Modulars in kunt zetten heb je dus ruimte zat voor andere gerechten.

De knoppen voor op de bbq zijn groot, en met de vonkontsteking heb je het gas zo ontstoken. En dat zal een vrouwen-dingetje zijn, maar hij is super makkelijk schoon te maken door het Insta clean Aqua systeem. Een speciale lade vul je met water en na gebruik kun je gemakkelijk dat vuil weg laten lopen in de bijgeleverde bakjes. paella rijst


Zeevruchten paella met kippendij
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kippenpoten
- 1 chorizo worst - 250 gram
- 1 witte ui - gesnipperd
- 1 gele paprika - in blokjes
- 250 gram verse doperwten
- 350 gram Paella rijst
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gram zeevruchten - ( garnalen, vongole, ocotpus, mosselen etc )
- 200 ml tomatenpulp
- olijfolie
Kruiden en specerijen:
- 10 draadjes saffraan - ( in 4 el water weken )
- zout
- peper
- kip kruiden
En zo maak je het:
- Snijd de kippenpoten in twee delen, de dij en de drumsticks. Kruid ze met kipkruiden en wrijf goed in.
- Zet je bbq aan en zet de paella pan in de uitsparing. Voeg wat olie toe aan de pan en bak op middelhoog vuur de kip. Als de kip zo goed als gaar is leg je deze op het rooster erboven zodat ze nog verder meegaren.
- Voeg de paprika, ui en doperwten toe aan de pan en bak voor een paar minuutjes.
- Dan kan de tomatenpulp erbij en de saffraan met het water waarin de draadjes hebben geweekt. Roer even door en giet de bouillon erbij.
- Dan kan de paella rijst erbij en roer het geheel goed, breng aan de kook en laat het rustig staan zodat de rijst al het vocht in zich kan opnemen. Zo nu en dan even voorzichtig roeren.
- Tegen het einde aan ( ergens tussen de 25 en 30 minuten) als de rijst bijna gaar is voeg je de chorizo en de zeevruchten en kip toe en laat je deze even meewarmen. De temperatuur in de gas bbq is ongeveer tussen de 180 en 200 graden.
- Serveer met bijvoorbeeld wat verse peterselie en citroen schijfjes.
- Heerlijk Happen!

Zeevruchten paella met kippendij
Andere lekkere zomerse gerechten? Probeer dan eens deze:
paella recept rijst
Deze is echt zooooo lekker
Wat voor BBQ (Merk ) gebruik je?
Hi, dat is te lezen in de blog waarop je zojuist hebt gereageerd. De Campingaz 4 series. En dan de paella-pan die je in de speciale module daarvoor kunt gebruiken. ( overigens ook op een ander merkt bbq te maken hoor ) maar deze bbq is wel heel handig. Gr Francine
Pingback: Gazpacho Spaanse koude soep - Heerlijke Happen
Waanzinnig lekker!
Pingback: Kippendijenstoof met paprika en olijven - Heerlijke Happen
Pingback: Canarische mojo paella met garnalen - Heerlijke Happen
Pingback: Kippendij spiesjes van de party BBQ - Heerlijke Happen